Søg efter produkter

close

Organizing

Sanke svampe til risotto, drive-in-bio og andre idéer til aktiviteter i efterårsferien

Hvilke aktiviteter i efterårsferien skal du give dig i kast med? Måske har du allerede planlagt en spændende uge, nu hvor børnene har fri eller du selv har en arbejdsfri uge. Hvis du stadig leder efter sjove, produktive og gratis aktiviteter, så har vi seks bud lige her.

Vi har samlet nogle af de bedste idéer på aktiviteter i efterårsferien for dig, der ikke har planer om at rejse sydpå, men gerne bare vil have en coronavenlig uge 42 i Danmark. Her er en liste bestående af aktiviteter i efterårsferien, der er Organized approved.

Hvornår er det efterårsferie?

Det er først efterårsferie, når man har drukket varm kakao og lavet kastanjedyr. Har I andre traditioner derhjemme, så bliver det nok alligevel uge 42. Efterårsferien ligger nemlig altid i uge 42, og derfor er det fra 18.-24. oktober er efterårsferie 2021. Hvornår det føles som efterårsferie er så helt op til dig 😉

Vores forslag til aktiviteter fungerer dog også næste år, året efter og videre frem.

Hvad skal jeg lave i efterårsferien?

Noget af det lækreste ved efterårsferien er at komme ud i naturen og opleve farveskiftet i trækronerne og i parkerne. Vejret har selvfølgelig betydning for, hvor meget man kan lave: Regner og blæser det, så er det selvfølgelig hyggeligst at være indendøre. Ofte handler det dog blot om at få det rigtige tøj på. Her er det en fordel at have en garderobe, der er organiseret efter årstiderne.

Herunder kan du læse vores idéer til, hvordan du kommer ud og nyder det sidste gode vejr inden vinteren kommer.

1. Sank for søren! Maden venter på dig i skoven

Kender du det perfekte sted, hvor svampene, bærene eller urterne gror vildt? Efterårsferien er det perfekte tidspunkt at udnytte naturens skatkammer. Hvis du ikke allerede er en garvet sanker, så findes der apps som Vild Mad og Shroomi, der kan hjælpe dig på vej.

Efterårsferien er det perfekte tidspunkt at plukke kantareller, rørhatte og østershatte. Er du heldig på svampejagten, så kan det ende med en lækker risotto eller lignende (risotto ovenpå en dag i skoven er lige hvad man har brug for).

Hvis du vil på svampejagt, så er det vigtigt at huske følgende:

  • Tag af sted efter det har regnet – det er der, du finder svampene.
  • Kom tidligt på dagen, så det er dig der får fingrene i dem.
  • Følg ikke stierne – det gør svampene nemlig ikke.

Det er vigtigt at understrege reglen: Spis ikke noget, du ikke selv kan identificere! De førnævnte apps er dog gode for begyndere. Derudover skal du medbringe en kurv – gerne en flettet kurv, da svampene har bedst af det samt en urtekniv/svampekniv til høsten.

kurv til at samle svampe

2. Pak picnickurven og tag i skoven med venner og familie

Forestil dig hjemmelavet æblemost, bagels, tærte og grønne snacks i det fri. Omgivelserne sætter scenen for en hyggelig eftermiddag, hvor I også kan tage forbi Marselisborg Dyrehave, Dyrehaven i Klampenborg eller andre parker, hvor I kan møde de vilde dyr. Danmarks nationalparker er desuden et besøg værd.

Pak en kurv med mad, drikke, tæpper og måske en pose gulerødder til hjortene.

Bonustip: Har du i forvejen været ud og sanke, så kan tærten være bagt på selvplukkede bær. Du kan selvfølgelig også bare bruge bær fra supermarkedet. Vi har en opskrift på en lækker tærte, som fuldender enhver skovtur.

Opskrift på blåbærtærte

Ingredienser:100 gram smeltet smør
100 gram kokosmel
1 ½ deciliter finmalet speltmel
1 deciliter sukker
3 deciliter blåbær (eller hvilke bær du end måtte ønske)Fremgangsmåde:Bland alt bortset fra bærene i en skål og rør grundigt. Fordel ¾ af dejen i en smurt tærteform, og brug fingerene til at forme en kant. Hæld bærene ovenpå og strø med lidt sukker. Det sidste dej kan enten laves til strimler eller små stykker og placeres på toppen af tærten.Bag i 20 minutter ved 200 grader celsius.Nydes med flødeskum eller vaniljeis.

picnic kurv med mad i

3. Drive in bio med udsigt

Er du født i den forkerte tidsalder? Nok ikke, men alligevel kan man ind i mellem føle en form for pseudonostalgi. Gik du glip af tiden med drive in bio, og vil du og kæresten gerne hygge jer på en unik måde? Så pak laptop, snacks og dyner i bilen og kør ud til et stille sted. Her kan I stille computeren på instrumentbrættet og afspille en film, mens I spiser popcorn og nyder solnedgangen. Det er en perfekt idé til en 5. date eller 5-årsdag. Skal I bruge oplader, ledninger eller andre kabler, så kan I pakke dem i en af vores kabeltasker, som er perfekt til formålet.

Drive in bio er en af de aktiviteter i efterårsferien, der helt sikkert bliver gentaget inden næste års uge 42.

4. Organisér garderobeskabet

Efterårsferien er ofte skellet, hvorefter de koldere temperaturer virkelig kan mærkes. På en regnvejrsdag er det derfor perfekt at få fundet huer, vanter, tørklæder og frakker frem, så det er forrest i skabet. Hvis ikke du i forvejen har organiseret skabet efter de forskellige sæsoner, men du har blandet sommer- og vintertøj, så er efterårsferien det perfekte tidspunkt at lave om på det. Organisering og oprydning af overtøj er en af de mere produktive aktiviteter i efterårsferien, da du får glæde af det længe efter uge 42 er ovre.

Her hos Organized har vi flettede kurve i 12 forskellige størrelser, så der er helt sikkert én eller flere, der passer til dit behov og skab. En rattan kurv har den fordel, at fletværket holder overtøjet friskt i de måneder, hvor det ikke er i brug. Du kan eventuelt sørge for, at der er en rattan kurv til hver af dine efterårs- og vinterkategorier og en rattan kurv til kasketter, lette tørklæder og lignende til foråret og sommeren. Så kan du løbende bytte ud, så det rigtige overtøj er lige ved hånden. Hvis du gerne vil have en strømlinet garderobe, så kan du opbevare de kurve, der ikke er i brug på enten loftet, i depotrummet, garagen eller lignende.

Nogle af vores tips til organisering af garderobe i rattan kurve er:

  • Hver kurv indeholder en defineret kategori såsom huer, handsker, tørklæder og så videre.
  • Sørg for at have labels til rattan kurv, så det altid er nemt at finde det, du leder efter.
  • Fold tørklæderne og læg handskerne i par.

organisering af garderobe kurve til garderobe

5. Prøv vinterbadning

Når kalenderen siger oktober, så begynder vinterbaderne at hoppe i det kølige vand. Det er smart at starte i løbet af efteråret, hvis du gerne vil være en rigtig vinterbader. Så vænner du dig nemlig til oplevelsen og temperaturen inden det bliver iskoldt.

Sørg altid for at have pakket det nødvendige til turen. Hvis du tager af sted regelmæssigt, så kan det være en idé at have en udpeget kurv til formålet. I den pakkes to håndklæder, badetøfler, hue, termokop med kaffe. Dit sørg-for-ikke-at-fryse-fødderne-af-kit kan stå klar i bagagerummet eller på værelset, så du bare kan tage den med ned i cykelkurven.

Se vores udvalg af rattan kurve herunder.

6. Gør terrassen eller altanen hyggelig

Få det sidste ud af det gode vejr på terrassen eller altanen som en af de mere afslappende aktiviteter i efterårsferien. Hvis du har haft børnene, niecerne eller andre med på tur for at samle kastanjer, så kan I sidde udenfor med dem. Kastanjedyr kan godt svine lidt, så det kan være meget rart at gøre udenfor.

Du sidder på terrassen, ser på de mange finurlige figurer, drikker varm kakao indhyllet i et lækkert tæppe… eller gør du? Hvis du også vil være kreativ med børnene, så kan du bruge tiden på at indrette altanen eller terrassen til flere stunder som den. Lyskæder, lanterne, blomsterkrukker, et bålfad, puder og tæpper gør det indbydende at nyde det sidste lune vejr. Når først rummet er indrettet, så er der også grundlag for at bruge mere tid derude.

indretning af altan eller indretning af terrasse

Hvad skal jeg lave i efterårsferien?

En af vores yndlingsaktiviteter er selvfølgelig organisering. Det er vist ikke nogen hemmelighed! Det er lige før, at vi håber, at vejret bliver dårligt, så vi bare kan blive indenfor og organisere, he he.

Der er i hvert fald en masse idéer her, som du, vennerne og familien kan give jer i kast med i løbet af uge 42.

Er det første gang, du er her?

 Dejligt at møde dig!

Vi er Organized, og vi elsker at organisere hjem med funktionelle løsninger. Vi har alt til dig, der vil organisere garderobeskabet, have en rattan kurv til tæpper på altanen og meget mere.

Følg os også på sociale medier, hvor vi deler tips og tricks til organisering af forskellige rum i hjemmet.

Eller, find vores overskønne produkter i vores webshop (den er også overskøn, hvis vi selv skal sige det).

Gå til Shoppen