Søg efter produkter

close

Organizing

Organized anbefaler: serier og bøger om organisering

Elsker du organisering og opbevaring lige så meget som os? Du ved, der hvor man hygger sig i weekenderne med at organisere … bare fordi. Måske du scroller rundt på sociale medier som Instagram og Pinterest for at finde inspiration til, hvordan du kan lave smarte opbevaringsløsninger i hjemmet.

Hvis du elsker at hygge med organisering samt at finde inspiration, så har vi samlet en gylden liste med geniale serier og bøger, som gør enhver fellow organizer glad. Vi har nemlig samlet hele Team Organizeds yndlingsserier og -bøger, der handler om oprydning, systemer og kreative løsninger.

Get Organized with the Home Edit

Hvorfor elsker Team Organized The Home Edit?

En af de helt store spillere er selvfølgelig The Home Edit. Clea og Joanna er to skønne kvinder, der tager rundt i USA og hjælper både kendte og helt almindelige mennesker med at give hjemmet en overhaling.

Clea and Joanna laver nogle helt fantastiske forbedringer, der er nemme at oversætte til sit eget hjem. Du kan derfor snildt gøre kunsten efter selv, hvis du blot ser serien og lærer hvad de gør, og hvorfor de gør det.

The Home Edit arbejder nemlig også med en metode, når de organiserer, som er nem at følge trin for trin. Det gør Team Organized også, og vi har sørget for, at metoden er nem at gennemskue. I vores blogindlæg giver vi nemlig bud på, hvordan metoden ser ud forskellige steder i hjemmet. The Home Edit har som sagt også en fin metode, men i serien kan det lidt svært at gennemskue, hvilke trin der reelt er i deres metode, og hvornår de skal bruges.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at Team Organized elsker The Home Edit. De har nemlig banet vej for, at organisering og oprydning er blevet en hel normal ting, at man kan stille krav til sin opbevaring samt at de hverdagslige tjanser kan blive mere festlige. The Home Edit er uden tvivl en anbefaling, som enhver fellow organizer bør tjekke ud (hvis de ikke allerede har gjort det).

Tidying up with Marie Kondo

Hvorfor elsker Team Organized Marie Kondo?

Marie Kondo tog verden med storm midt i en lockdown, da COVID-19 havde givet folk væsentligt mere tid derhjemme. Marie Kondo kommer fra Japan og har en del kultur med sig i sin organisering. Hun er eksempelvis meget spirituel, og anbefaler at man siger ‘hej’ til rummet, man vil organisere, at man mærker om tingene giver en lykkefølelse (det som du kender som “sparks joy”) samt at man siger ‘farvel’ til de ting, som man skiller sig af med. Det er en smuk og betagende respekt hun har for genstande i livet, og hun er også den mest spirituelt betonede oprydning persona på organisering scenen. Der er noget helt fantastisk over den bevægelse, som Marie Kondo skabte. Hun er nemlig den person, der har skabt mest røre og fået de fleste til at finde en ny interesse i organisering og oprydning.

Blandt Team Organized er vi dog ikke helt overbeviste af det spirituelle element, da det kan gøre det forvirrende og uigennemskueligt, hvordan man skal gå til opgaven. Vi har dog stor respekt for, den bevægelse, interesse og det univers, som Marie Kondo har skabt.

Minimalism - A Documentary about the Important Things in Life

Hvorfor elsker Team Organized The Minimalists?

En serie, der også er værd at nævne, er The Minimalists’ dokumentar. Den arbejder nemlig i høj grad med det, som vi hos Organized kalder “decluttering”. De fortæller om, hvordan færre ting i hjemmet og livet kan gøre en mere fri – og det kan vi selvfølgelig kun være enige i. Der er dog forskel på at være organiseret og at være minimalist: Man kan sagtens være begge dele men også kun én af dem.

De arbejder sig i den grad i dybden med decluttering og den magiske effekt, det kan have. Det er helt sikkert også et af de trin i Organized-metoden, som er vigtigst både at forstå samt at gøre. Hvis ikke man får ryddet ud, så er det faktisk svært at lave et system.
Organized vil i den grad anbefale at se både dokumentaren samt det nye Netflix-show, de har lavet, for at få en bedre idé om, hvorfor decluttering faktisk ikke er så svært.

Totte rydder op

Hvorfor elsker Team Organized Totte?

Det er faktisk ikke en joke. Hvis du starter med at introducere organisering og oprydning for dit barn allerede fra start, så bliver det en helt naturlig ting for dem.
Bogen giver ikke nødvendigvis en metode til at rydde op, men det giver barnet noget at spejle sig i.
Hvis man starter allerede i de små, så bliver organisering og oprydning en naturlig del af barnets liv. Det betyder også mindre oprydning for forældrene 😉

THE Home Edit Life: The No-Guilt Guide to Owning What You Want and Organizing Everything

Hvorfor elsker Team Organized THE Home Edit Life

Ganske rigtigt, så har The Home Edit faktisk også skrevet en bog (de har faktisk skrevet adskillige). I dem arbejder de videre med deres metode, årsagen til man organisere samt et mentalt aspekt – det kan man jo også næsten gætte ud fra titlen.

Bogen er god at have stående derhjemme på boghylden, så du nemt kan slå op i den og finde inspiration. The Home Edit har nemlig lavet en bog, hvor du kan slå op og få hjælp og vejledning, når du står midt i organiseringsprojektet. Det er nok også meget godt, så man ikke kommer til at binge deres serie i stedet for at organisere 😜.

Organizeds blog

Hvad kan Team Organized?

Ja, det er jo ikke rigtigt en bog, men hvis du synes organisering er interessant og gerne vil have tips og tricks til, hvordan du kan forbedre hjemmet, så er vores blog stedet. Her finder du nemlig utallige guides, idéer og innovative løsninger, der giver dig mere ro og overskud i hverdagen. Vi poster regelmæssigt nye indlæg, der gør det nemmere at finde plads til livet og at fokusere på det, der er vigtigt for dig.

Velkommen til!

Er det første gang, du besøger Organized?

Vi elsker, at møde nye mennesker! Det er dejligt at møde dig – skal vi ikke lære hinanden lidt bedre at kende?

Vi kunne connecte på Instagram, hvor vi deler inspirerende billeder og videoer 😍

Du kan også se resten af vores katalog af produkter inde på vores shop. Vi specialiserer os i funktionel og lækker opbevaring, der hjælper dig med at få en mere organiseret hverdag.

Gå til Shoppen