Søg efter produkter

close

Organizing

Organisér hjemmebaren: 5 trin til bar indretning så du er klar til julefrokosten

Savner du inspiration til bar indretning? Lær, hvordan du kan sætte dit helt eget barskab op, der giver dig lyst til en drink af alle de rigtige årsager ?

Hvert år samles vi omkring sild, snaps og søde stunder med familie, venner og kollegaer. Det er så hyggeligt bare at kunne træde ind ad døren hos mormor, der har kokereret hele dagen, så vi andre bare kan sætte os til bords. Som vi bliver ældre, så begynder vi at lave aftaler med vennerne, så begynder vi også at lægge hus til og at træde ind i værtsrollen. Det er her, vi virkelig finder ud af, hvor meget der skal forberedes inden.

Måske har du allerede holdt en julefrokost eller to. Måske kender du til den pladsmangel og kaos, der kan opstå, når der er så mange bolde i luften på én gang? I dette indlæg kan du lære, hvordan du kan naile bar indretning op til jul (host host … baren kan sagtens være helårig ?).

Step 1

Tag det hele ud, så du kan se det

Uanset hvad du vil organisere, så er det første trin ALTID at få det hele ud på gulvet, bordet eller lignende. Hvorfor? Fordi du nemmere kan skabe et system, når du har overblik over det, der skal systematiseres.

Bar indretning er ingen undtagelse. Gå en tur rundt i køkkenet, spisestuen og hvor du ellers må have ting til hjemmebaren, og saml det hele. Alt hvad du har til at mixe drinks, glas til at drikke dem af, likører og sodavand at blande op, pynt til cocktails og så videre placeres på en overflade, hvor du kan se det hele.

Det er vigtigt at du finder alt frem. Det gør det nemlig meget nemmere at gå videre til næste trin: decluttering.

Step 2

Declutter - behold kun det nødvendige

Når det kommer til bar indretning, så kan du have stor gavn af decluttering. Gennemgå hver enkel ting, og mærk efter, om det faktisk høre til og bliver brugt, når du går i hjemmebaren.

Når du frasorterer, så sørg især for, at disse ikke kommer ind i skabet igen:

Sodavand, garniture og lignende der er for gammelt. Der er ingen grund til at fylde skabet med skrald.
Dobbeltgængere. Hvor mange oplukkere har et barskab egentligt brug for? En del vinoplukkere kan også bruges til kapsler – gem derfor den, der kan mest.
Skæve glas. Der er en eller anden historie bag de der champagneglas, som har stået i skabet i syv år. De bliver dog ikke brugt, og historien er efterhånden glemt. Forsøg at beholde ensartede glas, så dit barskab får et enklere udtryk.

Step 3

Opdel i kategorier

Tredje trin i vores guide til bar indretning er at ordne indholdet i kategorier. Det vil eksempelvis sige: sodavand og ginger beer; gin og anden spiritus; sirupper og smage; whiskyglas og margaritaglas; mixer og andet tilbehør samt pynt. Når du har identificeret de forskellige kategorier, så er du klar til næste trin.

Step 4

Opbevaring - find den rigtige beholder

Vores guide tager udgangspunkt i et skab. Dybden i et skab kan være en udfordring, men det er nemt at løse med de rigtige beholdere.

Team Organized er helt vilde med turntables! Hjemme hos os hver især har vi turntables, der hjælper med at få fat på det inderste (halvdelen af os er også så lave, så den bagerste række på de øverste hylder er umulig at nå uden ?). Til bar indretning er turntables også oplagte – de mindsker nemlig risikoen for at de høje flasker vælter rundt når du skal have fat i den midten. Baren bliver også drønlækker at bruge, når flaskerne tager en let svingom på dit turntable.

Til sodavand og ginger beer har vi anvendt en holder til dåser, som udnytter pladsen vertikalt. Holderen sørger samtidig for, at dåserne ikke ruller ud over kanten, når skabslågen åbnes. Du kan se holderen lidt som en dispenser – der er nemlig en åbning forrest, så du lige kan stikke hånden ind og gribe halvdelen af din Dark’N’Stormy super nemt.

Step 5

Nu til selve bar indretning

Placér tingene i skabet som det giver mening og samtidigt ser indbydende ud. Voila 🤩🍾! ??
Nu har du helt styr op bar indretning, og hjemmebaren spiller max! Når flæskestegen brænder på eller din onkel fyre platte jokes af, så er du klar til at lave en drink i dit lækre barskab ?
God fornøjelse!

Hej! Kender vi hinanden?

Tillad os at præsentere os selv. Vi hedder Organized, og vi er vilde med organisering. Opbevaringskasser, labels og ordenssans er lige os – hvad med dig?

Hvis du også godt kunne tænke dig en velorganiseret hjemmebar, køleskab eller noget helt tredje så gå på opdagelse i vores univers her på siden.

Du kan gå til shoppen, der er fyldt med gennemtestede og lækre produkter til hele hjemmet 👇🏼

 

Gå til Shoppen