Søg efter produkter

close

Mia & Andreas // børneværelse og garderobe i lejlighed på Frederiksberg

Hvad gør man, når legetøjet og garderobeskabet har fået sit eget liv? Man ringer selvfølgelig til Organized – vi kommer nemlig glædeligt på besøg! I foråret 2020 har det været en af team Organizeds fornemmeste opgaver at hjælpe Mia & Andreas’ familie med missionen: getting organized!

Mia & Andreas balancerer karriere, fritid og livet som småbørnsforældre.  Familien har købt en ny lejlighed, men er endnu ikke kommet helt på plads – og det er netop derfor Organized kom forbi. 

Organized kommer på besøg

Mia & Andreas åbner døren og byder velkommen i den hyggelige treværelses lejlighed på Frederiksberg. Hjemmet emmer af energi, hjertevarme og kærlighed, og som man træder ind, bliver man mødt af de smilende forældre. De byder velkommen, og snakken sker helt naturligt.
Grin og lyse barnestemmer afslører, at de to døtre sidder og leger på stuegulvet. Selvom det er hyggeligt med pigernes leg på stuegulvet, så fortæller forældrene, at de savner et indbydende børneværelse. Men hvorfor ringede Mia og Andreas egentligt til Organized? 

Familiens hjem er uden tvivl skønt, og for dem er det ikke et spørgsmål om renovation eller indretning – det handler om organisering. Organisering har nemlig den fordel, at det kan forbedre ethvert rum, skabe praktiske løsninger og optimere måden vi lever på – og så er det knapt så indgribende. Mia & Andreas ønsker til Organized er:

  • at få overblik og systemer i både børneværelse og Garderobe
  • at skabe et rum, hvor pigerne kan lege
  • at frigive plads til når deres familie fra Jylland kommer og overnatter.

Børneværelset

Fantasien får frit løb på børneværelset, hvor bamserne og dukkerne ligger midt i en stor opsætning. Umiddelbart skulle man tro, at det var en koncert, hvor dukken klædt i glimmer har sunget sammen med enten Charlie eller Billie. Der ligger en udklædningskjole på gulvet ved siden af som tegn på klapsalver, skønsang og måske også lidt koreografi. Der står en mikrofon op ad væggen og i hjørnet kan en børneguitar skimmes. Det er et sandt mekka for legetøj og skøre påfund. Værelset har dog fået sit eget liv, og Charlie og Billie bruger det faktisk ikke til at lege på – de henter blot deres legetøj ind i stuen.

Charlie og Billie leger meget sammen. De elsker især udklædningstøjet, og hver gang de har vennerne på besøg, så tager de det hele ud på gulvet for at finde den rigtige kjole.
Mia & Andreas skæver hen til to overfyldte vasketøjskurve ved væggen på børneværelset. De to piger elsker uden tvivl prinsesser og kjoler, for de to kurve ligner næsten fontæner af tyl, satin og pailletter.

Børnene har derudover også nye behov, som kan imødekommes igennem organisering.
Charlie er parrets ældste, og hun er allerede blevet en stor selvstændig pige. Hun elsker at finde tøj til sig selv om morgnen, og det er en bedrift og et ønske som forældrene selvfølgelig gerne vil gøre mulig.

Legezoner og oprydning i børnehøjde

Børnenes ønsker og behov er vigtige for design og organisering. Et af grundlæggende værktøjer, som Organized bruger, er zoner. En del af Organized-metoden går nemlig ud på at kategorisere og designe zoner i rummet baseret på behov. På børneværelset betyder det, at vi inddeler rummet i legezoner, hvor legetøjet er kategoriseret. Børnene kan selvfølgelig stadig blande bamser, dukker og udklædningstøj som de vil – der skal blot være “hjem”/zoner til dem hver især. Pigerne elsker udklædning, læsning, kreativ udfoldelse og musikalske optrædener – derfor er det de vigtigste zoner at etablere på deres værelse.

 

Placér udklædningstøjet, så det kan ses

Pigerne hiver altid deres tøj ud fra de to vasketøjskurve, fordi de ikke kan se eller tilgå tøjet. De har derfor behov for, at udklædningen kommer op på bøjler, så pigerne og deres venner kan se hvilke prinsesser, der hænger på bøjlerne. Open space opbevaring bliver kombineret med skuffe opbevaring, så det er pigernes yndlingskjoler, der hænger fremme. Tilbehør og udklædning, der er nemt at folde, bliver placeret i en kommode.

De flotte kostumer kan altså inspirere pigerne til nye lege, mens de stadig hænger på deres plads. Det frithængende tøj skaber altså en stemning udover at det er organiseret og nemtilgængeligt.

Skab funktionelle zoner

Charlie og Billie får ofte læst historier højt af Andreas, og team Organized vil derfor gerne udnytte pladsen omkring deres seng til at skabe en læsekrog. Pigerne er desuden glade for musik, og Charlie spiller også guitar med sin far. Læsekrogen skal derfor også fungere som scene, når de to popstjerner giver koncert.

Sengen på værelset blev en dedikeret musik-, teater- og læsezone.

Charlie og Billies bøger fik to pladser: I magasinholderen ved siden af sengen var et lille bibliotek, og på hylde på væggen hang de bøger, som de enten var i gang med eller gerne vil have far til at læse som den næste. På sengen påfører vi et klæde for at gøre læsekrogen ekstra hyggelig samt at sørge for lidt afskærmning. Klædet fungerer desuden perfekt til sengens anden funktion: scene. Pigernes musikinstrumenter står ved sengen, hvor en lyskæde, den forhøjede scene samt scenetæppet danner rammerne for både rock, pop og ABC-sange.

Saml alle tegnetingene på en rullevogn

Charlie og Billie holder af at tegne, og det er både på værelset samt i stuen. Alle skriveredskaber, tegne- og maleting organiseres derfor på en rullevogn, der nemt kan rulles hen til den kreative station – hvor end det måtte være.

Et godt råd til hvis du selv er ved at organisere: Skal noget bruges flere steder, så benyt en rullevogn. Det betyder, at eksempelvis tuscherne kan blive på deres plads – selv når de benyttes i et andet rum.

Rullevognen på Charlie og Billies værelse er desuden blevet opdelt i kategorier ved hjælp af akrylkasser. Hvis Billie og mor gerne vil tegne med farveblyanter ved køkkenbordet, så kan den pågældende akrylkasse nemt tages ud af vognen og med i køkkenet. Den ekstra inddeling af rullevognens rum gør det muligt kun at tage en enkelt kategori med, hvis der ikke er planer om det helt store kreashow.

Forældre Garderobe –

Til kamp med overfyldte hylder

Fra børneværelset og ind til forældrenes soveværelse er kun få skridt. Det er nemt at forestille sig, hvordan børnene springer rundt på deres halvsovende forældre lørdag morgen for derefter at suse ind og genoptage legen fra i går.

Ved siden af forældrenes seng står et stort, indbygget skab. Lågerne gemmer på et helt liv … måske nærmere fire. Skabet er blevet til mere end bare garderobe for Mia & Andreas. På hylderne ligger samlinger af tøj, minder, memorabilia, tøj som begge af pigerne er vokset ud af og lignende. Skabet minder mere om en scrapbog end en garderobe, og det kan også ses på vasketøjskurven. Den bugner af det tøj, som familien bruger til daglig, og som knapt når hen i skabet, før det ryger til vask igen. Flere af hylderne er blevet til put-down-plads og andre er rene mysterier. Parret kigger på hinanden og ryster på let på hovedet: Ingen af dem ved, hvad der egentligt er på den øverste hylde.

Editer – første skridt på vejen er at rense ud

Sabina tilbyder familien at declutter garderoben ud fra et par generelle regler for udrensningen:

  • Tøj med huller, beskadiget tøj og lignende skal væk.
  • Tøj i størrelser, der ikke længere passede, skal væk.

Parret har længe drømt om et overskueligt klædeskab, og de siger med det samme ja. Sabina nævner hurtigt, at hun selvfølgelig ikke smider noget ud, før de har godkendt det. Frasorterede ting kan desuden foræres væk til venner og familie eller doneres til velgørende formål, hvis det stadig er i pæn stand.

En del tøj i Mia & Andreas’ garderobe er ikke i brug, men parret vil gerne beholde det. Det kan nemt lade sig gøre, hvis der er lidt ekstra opbevaringsplads et sted i hjemmet – eksempelvis på loftet.

TIP: Hvis du har planer for at beholde tøj, som ikke er i brug, så læg det på loftet, i depotrummet eller lignende. På den måde optager det ikke pladsen i skabet, hvor det tøj, du bruger, skal være. Hvis du vælger at lave et arkiv, så husk at tjekke det igennem regelmæssigt – ellers har du jo bare flyttet rodet.

Sæt vasketøjskurven ind i skabet

Mia & Andreas ønsker sig blandt andet at få mere plads. Vasketøjskurven kommer derfor ind i skabet frem for at optage vigtig gulvplads. Vasketøjskurven har længe været Mia & Andreas’ faktiske “garderobeskab”. Nu hvor der er mere plads og garderoben er blevet decluttered, så er der også plads til deres mest brugte tøj kan komme på plads i garderoben.

Én garderobe bliver til to

Lige såvel som det er en fordel med zoner på børneværelset, så er det det også i garderoben. Sabina vil gerne skabe zoner til Mias tøj, Andreas’ tøj, sengetøj og vasketøj ved netop at stille to kurve ind i det indbyggede skab.

TIP: Hvis du gerne vil opbevare sengetøj i et skab med hylder, så undgå at de “stikker af”. Det kan være en fordel at bruge kurve eller kasser, så det bliver hvor det skal. I Mia & Andreas’ skab har vi anvendt kasser i stof med vinduer i – på den måde kan de se indholdet af kassen uden at åbne den.

Charlie og Billies tøj har indtil videre ligget i forældrenes skab. For at Charlie kan finde tøj til sig selv, så bliver der tilføjet en garderobe på børneværelset. Her er Charlies tøj selvfølgelig i den rigtige højde og placeret i kategorier, som er nemme for Charlie at forstå.

Mia & Andreas – now organized

Familien træder ind ad døren efter et par dage i sommerhus. Mens Organized har arbejdet, har familien nydt lidt kvalitetstid sammen.

Familien står spændte bag døren til børneværelset, og de to piger tripper af spænding. Andreas åbner døren så Charlie og Billie kan se deres “nye” værelse, men pludselig er det som var det Mia & Andreas værelse. “Wauw! Piger, se her!” Charlie og Billie går på opdagelse på værelset, og de finder hurtigt en del legetøj, som de har glemt alt om. Charlie når hen til det nye klædeskab på værelset, og da hun trækker skuffen ud, får hun øje på sit tøj. Lykken er gjort, og hendes øjne stråler, mens hun peger ned på bukser og nederdele.

Vi går videre til Mia & Andreas’ garderobe, og den samme rene glæde og lettelse pryder deres ansigt, som lågerne åbnes.

 

At i er her er virkelig et pinch-me moment. Det er så fantastisk, at der findes sådan en service i danmark.

– Andreas

 

Mia får hurtigt øje på sit tøj, og griner let mens hun siger, at hun faktisk kan se, at der er mere som kan blive decluttered. Overblikket giver lynhurtigt ro og overskud, og det hjælper med at vedligeholde orden. Som Mia begynder at pille lidt ved den næste omgang decluttering, kommer Billie ind med en bog i hænderne, som hun gerne vil læse med far.

Familien er i fuld sving med at nyde deres hjem på ny, som vi fra team Organized lister ud af døren og lader dem gå på yderligere opdagelse.

Før og efter

Garderoben

Vil du også gerne have Organized på besøg?

Kunne du også tænke dig at vi kommer forbi hos dig og organiserer som i Mia & Andreas’ hjem? Vores organiseringseventyr i den hyggelige lejlighed på Frederiksberg kan også blive en realitet i dit hjem. Organized kommer gerne på besøg, og vi vil elske at hjælpe dig med at blive organiseret.

Hvis du gerne vil have besøg af de største organiseringsentusiaster, så tøv endeligt ikke med at kontakte os

Kontakt os