Søg efter produkter

close

How to

Krydderiskuffe, krydderihylde eller noget helt tredje? Hvad skal du vælge?

Kydderiopbevaring kan se ud på mange forskellige måder: Nogle har en krydderiskuffe, andre har krydderierne på en hylde … ja, der er faktisk mange måder, hvorpå man kan skabe plads til de lækre smage. Krydderiopbevaring er en vigtig del af køkkenopbevaring, for du kan med små ændringer gøre dine krydderier nemmere at se, få fat i samt at bruge. Kunne du godt tænke dig at få opdateret din krydderiopbevaring? Hvad end det er en krydderiskuffe, krydderihylde eller en helt tredje løsning, så finder du den her. Vores organiseringseksperter har nemlig samlet deres bedste tips til, hvordan du bedst får spicet det velsmagende område op derhjemme.

Hvor er der plads til krydderierne?

Det er et vitalt spørgsmål, for det har betydning for, hvor du kan have dine krydderier. Hvis du bor småt, så mulighederne måske begrænsede. Det betyder dog ikke, at du skal begrænse dig – der findes nemlig kreative løsninger … eller skulle vi sige opbevaringsløsninger?

Krydderiopbevaring kræver blot nogle få essentials, og hvis der er styr på dem, så spiller din krydderiopbevaring på ingen tid. Krydderiessentials kan deles op i tre kategorier: krydderiglas, krydderilabels og en krydderiholder.

Lad os tage de forskellige områder, hvor krydderiopbevaringen kan være i køkkenet, og hvilke essentials, der passer til dem hver især.

Krydderier i krydderiskuffen – sådan gør du

Hvis du har en skuffe til dine krydderier, så er der to måder hvorpå, du kan skabe overblik, system og et skønt resultat. Du kan nemlig enten opbevare dine krydderier horisontalt eller vertikalt i din krydderiskuffe.

Hvis du gerne vil have en løsning, hvor tilgængelighed og overblik er i top, så kan du med fordel opbevare dine krydderier horisontalt. Her kan du bruge en skuffeindsats til bedre at kunne se hvert krydderiglas. Derudover skal du naturligvis have krydderiglas (som eksmepelvis Tinuke) samt krydderilabels, der sidder på siden af glasset. På den måde kan du se hvert enkelt glas, og hurtigt få fat i alt fra gurkemeje til laurbærblæde.

Hvis du har mange krydderier, så kan du også sagtens have dem i din krydderiskuffe. Her kan du blot vælge krydderiglas med et fladt låg – det kunne være Amalie – og så sætte etiketter til krydderiglas på toppen af dem. På den måde mister du ikke overblikket, men kan snildt se, hvor koriander og kardemomme gemmer sig dernede.

Skuffen kan være et genialt sted til krydderierne - især hvis du har en skuffe ledig tæt på komfuret. Med etiketter på låget kan du let spotte det rigtige krydderi!

Krydderier i køkkenskabet – sådan gør du

Hvis du har det udbredte krydderiskab over komfuret, så kan det sagtens ligne en drøm. Det kan også være, at du gerne vil have dine krydderier stående på en hylde i et dybt køkkenskab – det kan man nemlig også sagtens.

Hvis du gerne vil have dine krydderier stående i skabet foran emhætten, så kan du med fordel vælge krydderiglas samt labels til det. Matchende krydderiglas og dertilhørende labels til krydderiglas kan nemlig give øjet ro, da emballagen ikke larmer og skifter udseende hele tiden. Det gør det også langt nemmere at finde det, man leder efter. Du skal nemlig ikke gruble over, om rosmarinen nu kommer i en blå eller rød pose denne gang – du kan blot stille dine krydderiglas i alfabetisk rækkefølge, og så er de lige til at finde.

Hvis du gerne vil have din krydderiopbevaring i et dybt køkkenskab, så kan du med fordel anvende et turntable som din krydderiholder, hvor du stiller dine krydderiglas med labels på. Det smarte ved et turntable er, at alting er lige til at komme til – også i de dybe skabe. Et turntable kan nemlig dreje rundt, så det bagerste kommer hurtigt til syne med et lille spin.

Krydderier på køkkenbordet – sådan gør du

Hvis du gerne vil have dine krydderier stående fremme, så er du ikke den eneste. Det kan nemlig være en lækker måde at have krydderierne opbevaret – især hvis du nu er den glemsomme type, der spiser kønsløst chili con carne, fordi du ikke fik øje på krydderierne.

Hvis du gerne vil have dine krydderier stående tæt på “where the magic happens”, så er det smart at have dem tæt på kogepladen. Der er grundlæggende to løsninger, som vi er ret vilde med: Enten kan du bruge et turntable, eller et podium. Et turntable er genialt til hjørnet af køkkenbordet, hvor det ellers kan være svært at komme til, for du kan blot dreje det rundt og nemt få fat i indholdet. 

 

Vores turntables fås i mange forskellige materialer og designs - f.eks. det lækreste marmor, eller et praktisk turntable i plast med høj kant, der sikrer at dine krydderier ikke styrter rundt, når først du har givet turntablet en svingom! ☀️

En anden god mulighed er at bruge podier, hvor du kan stille krydderiglas på – selvfølgelig med labels! Et skønt makkerpar er Helene og Anna. Der kan nemlig stå hele 12 krydderiglas på det fine podium. Det smarte ved et podium er, at du kan se samtlige glas og få fat i dem super nemt!

Alternative løsninger til krydderiopbevaring

Hvis ikke én af de her løsninger er faldet i din smag endnu, er der måske håb – vi har nemlig enkelte opbevaringsløsninger til krydderier, som falder lidt udenfor kategori. Du får dem alle tre med krydderiglas, så det er en genial pakkeløsning – tjek om de er noget for dig herunder. 👇

En holder til krydderierne kan se ud på mange måder - her finder du et par skønne designs i træ, der optimerer på pladsen på dit køkkenbord. 🪄

En holder til krydderierne kan se ud på mange måder - her finder du et par skønne designs i træ, der optimerer på pladsen på dit køkkenbord. 🪄

Hvordan vil du spice krydderiopbevaringen op derhjemme?

Valget er dit – det handler nemlig om at finde den løsning, der passer bedst til dig og dit køkken. Er du mest til at have krydderierne i en krydderiskuffe, på en hylde eller stående fremme?

Hvis os, hvordan du har gjort. Du kan nemlig dele dine egne inspirerende billeder med os på Instagram, når du har modtaget din pakke fyldt til randen med den skønneste organiseringsfest. Du skal blot tagge os @organized.dk eller bruge hashtagget #mitorganized.

Krydderiopbevaring

Gode opbevaringsløsninger til krydderiorganisering