Søg efter produkter

close

Organizing

Organisér beauty produkterne: 5 trin til makeup organisering

“Jeg køber bare en makeup organizer, og så kommer det aldrig til at rode på badeværelset igen!” Har du også sagt det til dig selv og drømt om, at makeupskuffen kommer til at ligne dem, man ser på Instagram?

Der findes mange vidundermidler inden for kosmetik: Nogle fjerne rynker, nogle giver ekstra volumen og nogle får urenhederne til at gå væk. Der findes desværre ikke en såkaldt “bumsecreme” til opbevaring og organisering.

Heldigvis er Organized til tjeneste (vi vil dog helst gerne undgå kælenavnet “bumsecremen”, tak! 💁‍♀️ ). Vi har lavet en step-by-step-guide til dig, som hjælper dig med beauty og makeup organisering. Guiden tager udgangspunkt i Organized-metoden, som uden tvivl kan betegnes som et vidundermiddel.

1. Tag alle dine beauty produkter frem

ALLE?! Ja, tak. Hvis du gerne vil have mere orden i din makeup, hårstyling, hudpleje med mere, så skal vi altså i bund først. Det er lidt som med eksfoliering: Vi skal først have renset og detoxet beholdningen.

Find alt frem, og her gælder det altså: makeup, makeupbørster, makeupfjerner, hudpleje, børster, tilbehør til styling og stylingprodukter. Gennemgå hele huset, så du ikke glemmer den læbestift, som ligger i tasken eller hårelastikkerne og hårnålene rundt omkring i huset.

Læg det hele frem i én, stor bunke. Det er en knaldgod motivation for at blive færdig, da du bliver nødt til at gøre noget ved den.

2. Declutter

Nu kommer vi til det svære – det er det i hvert fald for nogle. Decluttering er en vigtig del af Organized-metoden, da man her skiller sig af med alt det unødvendige. Har du stadig den øjenbrynspalette, som du købte da du gik i gymnasiet, men har du ikke brugt den siden du fyldte 30? Så er det nok på tide at give slip. Du kan dog godt beholde gode minder, men lad dem være specielle ved kun at have nogle få – ellers bliver det lynhurtigt en dårlig undskyldning for at skabe clutter. Lige hvad angår makeup, så bliver det altså noget bakterierfyldt – så gem minderne på billederne fra tiden i 3.g i stedet.

Hvad betyder decluttering?

“Decluttering er et elementært trin, hvor man skiller sig af med alt det unødvendige. Det frigiver plads, og når kun det makeup og styling tools, der er i brug, er tilbage, så bliver det nemmere at vedligeholde orden og system.”

Tag en ting af gangen fra bunken, vurder om du bruger den eller om den må få et nyt liv hos en anden (især relevant for glattejern, makeupbørster og lignende).

Brug holdbarheden til at declutter kosmetikken

Når det kommer til makeup, cremer og anden kosmetik, så er den bedste og nemmeste måde at declutter ved at gå ud fra udløbsdatoen. Det er nemlig ikke på samme måde så smart at give sin makeup videre i forhold til hygiejne. Ved du, hvor du finder udløbsdatoen på kosmetik?

Se efter en lille, åben bøtte med et tal i. Du finder det som oftest på bagsiden eller under bunden på produktet. De fleste cremer og foundations vil eksempelvis have den lille bøtte med “12 M” stående i sig. Det betyder, at det kan holde i 12 måneder efter åbningsdato.

TIP:

“Sæt et lille klistermærke på din makeup, hudpleje og anden kosmetik, når du åbner det første gang. Skriv datoen for åbning på, så du kan smide det ud, når det bliver for gammelt. Alternativt kan du skrive udløbsdatoen på klistermærket.”

Behold kun de ting, du faktisk bruger i hverdagen.

Decluttering gør det nemt at bevare overblikket.

3. Kategorisér

Nu skal vi til at kategorisere. Du har gennemgået alt fra contour paletter til hårtørrer, så nu har vi kun det tilbage, der faktisk er i brug. Begynd nu at inddele det i kategorier som eksempelvis: hudpleje, hårpleje, stylingprodukter til hår, hair tools, makeupbørster, makeup til hverdag og makeup til fest.

Hvorfor dele makeuppen op i to kategorier? Jo, nu skal du høre …

En makeup organizer til hverdagen og en makeup organizer til fest

Mandag morgen, kontoret kalder og du forsøger at gnide søvnen ud af øjnene og skjule din manglende motivation med lidt mascara. Efter fem søvnige minutter kigger du på dig selv i spejlet, og indser at du fik brugt eyelineren med glimmer. Hver dag er selvfølgelig en fest, men der er måske grænser.

Der er uden tvivl nogle produkter, som du bruger oftere end andre. Hvis du gerne vil gøre dig selv en tjeneste, som du får meget gavn af i hverdagen, så opdel din makeup i hverdag og fest. Den makeup organizer, som du bruger til din hverdagsmakeup, skal indeholde de ting, som du bruger hver morgen. Resten af makeuppen, der måske er væsentligt mere festligt og farverigt kan du i stedet opbevare i en særskilt makeup organizer.

Ved at lave en lille kategori til hverdagen kommer du til at spare tid, da du ikke skal lede efter en nude læbestift i en stak af røde.

TIP:

“Lav en kategori af makeup og kosmetik, som du bruger hver dag, der er nemt at få fat i inden du tager af sted om morgenen.”

4. Find den rette opbevaring

Hvad er dette “makeup organizer”? Jo, en makeup organizer er system til lige netop makeup. De kan ofte også bruges til hudpleje og hår accessories, da det netop er opbevaring designet til små ting.

Der findes et hav af makeup organizers på nettet, men det er ikke altid det rigtige valg, bare at købe en “onesize-fits-all”. Hos Organized tror vi nemlig på, at opbevaringen skal vælges ud fra: 1) hvad der skal opbevares, og 2) hvor opbevaringen skal være. Det betyder (som du næsten kan regne ud 😆 ), at skræddersyede opbevaringsløsninger er vejen frem. Det betyder ikke, at du skal have specialdesignet noget – du kan gøre det hele selv.

Se bare denne magiske makeup organizer, der gør det nemt og sjovt at opbevare og bruge tingene. Det er nemlig et turntable, hvilket betyder, at den drejer rundt som en lille karrusel 🤩

5. Gentag processen regelmæssigt

Så er det overstået, og du behøver aaaaldrig gøre noget ved makeup organisering igen. Tjaa, lidt som med hudpleje og rengøring af makeupbørster, så er en enkel gang altså bare ikke nok.

Hvis du gerne vil have, at der er orden i makeupskuffen, cremerne med mere, så skal processen gentages regelmæssigt. Du behøver ikke gøre det hver uge, men en god tommelfingerregel er 3 måneder – der skal du alligevel skifte mascaran ud, da de som oftest kun har en holdbarhed på netop tre måneder.

Så har du organiseret makeuppen!

Følger du denne step-by-step-guide, så er du godt på vej til en mere organiseret hverdag.

Vil du gerne finde mere inspiration til en skræddersyet makeup organizer? Så tag et kig herunder, hvor vi har organiseret makeupskuffen på badeværelset.

Find inspiration her

Skab din helt egen personlige makeup organizer