Søg efter produkter

close

How to

6 sjove vinterferieaktiviteter

Vinterferieaktiviter er fantastiske, fordi man har tid til at give sig hen til sjove og kreative projekter, som forhåbenligt bliver til dejlige minder, der varmer i den kolde tid. Børnene er hjemme fra børnehave og skole, så nu er der endelig tid til at bruge en masse tid sammen. Hele Team Organized har også en masse gode vinterferieaktiviteter planlagt og glæder sig super meget til vinterferien. Der er lidt for enhver smag, og vi har lavet en liste over vores forslag – det kan være, at du bliver inspireret til at hygge med ungerne eller måske bare dig selv.

1. Vinterferieaktivitet: Få styr på kælderen

Måske dit nytårsfortsæt  er at blive mere organiseret og få mere styr på hjemmet? Så er vinterferien et perfekt tidspunkt at starte den gode vane – eller blot bruge lidt ekstra tid på organiseringshyggen. En skøn vinterferieaktivitet, som kan give dig en del ro og overskud i hverdagen er at få organiseret kælderen – i vinterferien burde der være god tid, så du kan sagtens give dig i kast med alt fra skruetrækkere til batterier og sportsudstyr.

Hvordan får man organiseret kælderen? Vores organiseringseksperter har samlet en guide til dig, så det bliver den skønneste vinterferieaktivitet – som du også får glæde af resten af året. Til det bruger de Organized-metoden – det er nemlig den fedeste måde at få skudt en organiseringsfest i gang derhemme.

Trin 1) Tag alting frem. Det kan virke overvældende, men ligesom når du maler dine vægge, så, starter du med en grunder – sådan får man det bedste resultat. Det samme gælder, når du skal lave systemer derhjemme: Først skal man sørge for, at gøre klar.

Trin 2) Declutter. Nu hvor alle tingene ligger fremme, så er det tid til at gennemgå dem. Er der noget, som ikke længere er i brug, og som andre kunne få glæde af? Er noget i stykker? Hvis du får sorteret ud, så er der mere plads til de ting, som du bruger og elsker.

Trin 3) Kategorisér. Nu ved du, hvad der skal gemmes og sættes i system. Et godt system har tydelige kategorier, så det er nemt at afkode, hvor de forskellige ting er og skal hen efter brug. Kategorierne kunne være: værktøj, ekstra dyner og puder, sportsudstyr, ekstra service til når der er gæster, julepynt med videre.

Trin 4) Find den rette opbevaring. Kælderen er et rum, der er præget af opmagasinering, og derfor er det vigtigt at finde opbevaring, der passer godt til formålet. Her er klikkasser (den klassiske plastkasse med låg) ret geniale – de er nemlig stabelbare, så du kan udnytte pladsen med mulig. De kommer desuden en lang række forskellige størrelser, så du er sikker på at kunne finde de helt rigtige match.

Trin 5) Skab zoner. Stil dine opbevaringskasser op på hylderne, så de står sammen med ligenende ting. Eksempelvis kunne der være en zone til gæster, hvor ekstra dyner, puder, tallerkner med videre står – så er det nemt at invitere gæster til både middag og overnatning.

Trin 6) Husk labels. Kælderen er som sagt præget af opmagasinering, og derfor må der gerne være indikationer på kasserne af, hvad der gemmer sig i dem. Så er det nemlig nemt og let at afkode, hvad der bor hvor.

 

Kunne du godt tænke dig at se, hvordan det kunne se ud? Se videoen herunder, hvor vores organiseringsekspert Sabina organiserer en kælder, så den er super let at finde rundt i.

 

 

2. Vinterferieaktivitet: Udfold dine kreative evner

Har du allerede en kreativ hobby eller kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med en ny? Vinterferien er et perfekt tidspunkt til at fordybe sig i strikketøjet, male portrætter og landskabsmalerier eller kreere nyt tøj ved symaskinen. I vinterferien har du forhåbenligt tid og er der noget hyggeligere end at lave kreative projekter med børnene (eller bare dig selv)?. Hvis det kreative hjørne bliver en fast del af fritiden og hyggen, så kan det være en fordel at skabe plads til det. På en måde bliver det nemlig nemt at gå i gang med, når en søndag bliver lidt lang og kedelig eller bare, når lysten melder sig.

Hvordan skaber man så god opbevaringsplads til de forskellige kreative udfoldelser?

  • Hvis du selv laver smykker, så er en Jannie smykkeæske helt genial! Der er nemlig hele 40 rum i den smarte smykkeæske, og det er perfekt til både færdige smykker eller smykkedele og perler til dig, der gerne vil lave dem selv.
  • Hvis du skal sætte din indre Picasso løs, så kan du med fordel bruge en plastikkasse med låg, så det er nemt at hente alle tuberne og have dem med under armen, når  dekorere lærredet. Du kan med fordel også have dine pensler, maler- og paletknive i en kasse ved siden af, så det hele er samlet og lige til at hente.
  • Er du blevet helt strikkegal, kan du næsten ikke slippe strikkepindene, og lade maskerne ligge til næste dag? Så kan de elegante Lena metalkasser være det helt rette hjem for dine forskellige strikkeprojekter, garn og strikkepinde. Har du flere af typer strikkepinde, så kan du bruge en Cajsa til hver størrelse eller type – så er det nemt at finde dem i kassen.
  • Til symaskinen og tøjproduktionen kan en Hazel sykasse være en trofast følgesvend. Hazel er nemlig som en lille værktøjskasse, hvor alt fra knapper til knappenåle kan ligge organiseret, så det er nemt at finde (og ikke stikke sig på).
  • Hvis du elsker at være kreativ, men ikke har så meget plads til opbevaring af alle kreatingene, så er der heldigvis en smart løsning på det! En dør organizer kan nemlig give dig plads til alt fra malergrej til strikketøj – uden at det fylder særlig meget. Du kan også udnytte pladsen under sengen med en bedroller. Her er der også plads til maling, papir og perler!

3. Vinterferieaktivitet: Rejs i vinterferien

Er det liiige lidt for koldt for din smag i Danmark? Har du brug for varmere himmelstrøg og smide vinterfrakken for en stund? Eller drømmer du måske bare om, at komme ud og opleve verden? En rejse i vinterferien er populært, hvilket vi godt forstår. Er der noget bedre end at bruge en uge med familie, venner eller kæresten på Gran Canaria, i sommerhus i Sverige eller et helt tredje sted?

Noget der kan gøre oplevelsen endnu bedre er at have styr på kuffertorganisering. Kender du ikke allerede til konceptet ‘kuffertorganisering’, så kommer der en lille forklaring. Kuffertorganisering handler blot om at pakke sin kuffert sådan, at du ved hvor alting er og nemt kan finde dine ting, når du er af sted.

Hvis du godt kunne tænke dig at bruge mindre tid på at stå begravet med hovedet i kufferten, så find inspiration i disse blogindlæg 👇.

  1. For dig der gerne vil have styr på “the basics”, når det kommer til kuffertorganisering og rejseopbevaring, kan du læse vores indlæg “Organisér kufferten: Hvordan pakker man en kuffert bedst?”
  2. Er du en rigtig pyntegris eller bare nidkær, når det kommer til dine smykker og accessories, så læs vores indlæg “Organisér kufferten: Sådan pakker man smykker og accessories”

 

4. Vinterferieaktivitet: Hyg dig med brætspil og gaming

For mange børnefamilier, er ferie = brætspil. Brætspil er i den grad noget, der bringer familien sammen, når terningerne bliver kastet og brikkerne rykket rundt på brættet.  Der er begyndt at være en del brætspil i mange hjem, og dem skal der skabes plads til! Vores organiseringseksperter har fundet et genialt tip til alle jer, der gerne vil have, at  spilsamlingen er nem, overskuelig og tilgængelig: hyldeindsatser. Hyldeindsatser kan nemlig bruges til at skabe flere hylder, så spillene ikke ligger i en høj bunke, hvor den nederste er umulig at få ud.

Det kan også være, at vinterferien skal bruges på de virtuelle spil. Gaming er en skøn måde at koble af og at mødes med venner. Er du gamer, så har du nok høretelefoner og controllers til de mange timers sjov. Du kan bruge vinterferien på at gøre din gamingstation ekstra lækker ved at give alt dit tilbehør en fast plads, så det ikke ender med at blive mast mellem sofahynderne.

5. Vinterferieaktivitet: Gå i det søde køkken

En af de mest besøgte vinterferieaktiviteter er bagning. Der bliver bagt til den stor guldmedalje (haha, måske den med flødeskum og glasur på 😉), og det søde køkken er i den grad velbesøgt i vinterferien.

Hvis du elsker at bage kager og brød derhjemme i køkkenet, så kan en af dine vinterferieaktiviteter være at lave en hel bagestation. Du kan blandt andet lavet en station til de mest brugte tørvarer på køkkenbordet med en Dakota tørvarer- og krydderiboks. Hvis du elsker at bage kanelsnurrer, så kan den have mel, sukker og kanel stående klar til næste gang, du smider forklædet på.

Et andet område, der ligeledes kan få lidt kærlighed ved bagestationen er køkkenskuffen. Her kan du nemlig ligeledes lave et område til de forskellige ingredienser, som du bruger, når du bager. Her kan du bruge bøtter med låg som Luna, der har et gennemsigtigt låg, så du kan se, hvad der gemmer sig nede i dem. Du kan også tilføje en skuffeske i hver bøtte, så det er nemt at tage flormelis, mandelmel og meget mere.

Prikken over i’et er en Thora skærebræddeholder, der er perfekt til bradepander, muffinsforme og lignende, så det ikke fylder i hele skuffen og er svært at komme til.

Vil du se hvor meget mere lækker kage bliver, når ens bagestation bare spiller? I videoen herunder kan du se, hvor nemt køkkenet er at bruge, når alt fra tørvarer til dejskraber har en fast plads.

6. Vinterferieaktivitet: Få styr på udklædningen til Fastelavn

Boller op, boller ned … juhuuu, det er Fastelavn, og det er fedt for børn og barnlige sjæle. Det betyder nemlig, at der er mulighed for at klæde sig ud, slå katten af tønden eller holde et brag af en fest sammen med venner.

Hos børnefamilier er Fastelavn ensbetydende med en forøgelse af børneværelset. Der kommer nemlig et nyt kostume til, og det skal jo have en plads derinde. Hvis du tænker, at en af dine vinterferieaktiviteter skal være at få styr på udklædningstøjet på børneværelset, så har du heldet med dig. Vores organiseringseksperter har nemlig samlet 5 gode tips til opbevaring af udklædning. Hop ind på blogindlægget, og find inspiration til en mere organiseret hverdag – også på børneværelset.

 

Mangler du flere vinterferieaktiviteter?

Hvis du godt kunne tænke dig, at slippe din indre organizer løs, så er vinterferien et oplagt tidspunkt at gøre det. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så hop ind på vores blog, og bliv inspireret til dit næste organiseringseventyr – vi har guides, tips og tricks til hele hjemmet derinde.

 

 

Gå til bloggen