Søg efter produkter

close

Get Started // Get Organized

Hvordan kommer man i gang med organisering? 6 nemme tips fra Organized

Få vores tips til, hvordan du starter din organiseringsproces

At organisere er ikke altid et enkeltstående mål, men nærmere en løbende proces af en række nye vaner og handlinger – det gælder både fysiske og mentale. Det kan (måske) virke uoverskueligt ved første øjekast, men belønningen er så kæmpestor! Når du rydder ud, rydder op og organiserer, vil du straks opleve større overblik, overskud og frihed i din hverdag.

For at holde motivationen, er det smart med en plan. Her er 6 steps, som du kan bruge til at komme i gang med din helt egen organiseringsfest.

Når du rydder ud, rydder op og organiserer, vil du straks opleve et større overblik, overskud og frihed i din hverdag

1. Vælg dit fokusområde

Start ét sted. Organiseringen bliver mere overskuelig, hvis du begrænser dig til ét enkelt område ad gangen i stedet for at tænke på at fikse hele hytten på én gang. Du kan for eksempel starte småt med et område i din garderobe eller en enkelt skuffe i køkkenet og så bevæge dig videre, som du får styr på det.

2. Sæt et mål

Organisering kan både tage tid og kræfter. Med et klart mål for din organisering, kan du lettere holde motivationen gennem dit projekt. Dit mål kan for eksempel være at du vil skabe mere plads, et bedre system til opbevaring eller måske trænger dit rum bare til en god og grundig oprydning.

3. Beslut dig for en tidslinje

Hvis du ikke har travlt, og rodet er overskueligt, kan du muligvis tackle det (eller det meste) alene. Sæt en realistisk arbejdsplan, som kan være med til at holde dig til ilden.

Er det et større projekt, du har kastet dig ud i, eller virker det bare uoverskueligt at komme i gang, kan det være en fordel med professionel rådgivning. Du kan altid booke et uforpligtende møde og få hjælp af os her. Vi er klar til at gøre dit rod til vores organiseringsfest!

4. Sortér og kategorisér

Når du begynder organiseringen, er det vigtigt at gennemgå alle dine ting først og beslutte om det overhovedet skal have en plads i dit hjem. Gør alle ting, der er opbevaret i værelset synlige; så er det nemmere at beslutte, hvad du vil beholde. Sortér derefter i grupper af det, du elsker, det, du har brug for og det, du ikke længere bruger. Og psst… Dén der “jeg-beholder-lige-de-her-bukser-der-er-for-små-hvis-nu-jeg-en-skønne-dag-kunne-passe-dem-igen”, ved vi jo alle sammen godt ikke virker. Så ud med dem!

Vær kritisk og behold kun det, du vil bruge, ikke det, du kan bruge.

5. Giv enhver ting et særligt “hjem”

Overvej hvordan og hvor du bruger dine ting i hverdagen – og også hvor ofte du har brug for dem, og placér dem så herefter. Det gør det meget nemmere fremover at holde dine ting i system, når de hver især har deres helt egen plads, som giver mening for måden, du bruger dem på.

6. Shop produkter til at vedligeholde dit system

Du kan ikke nødvendigvis forudse, hvilke organiseringsmaterialer, du får brug for inden du har sorteret og kategoriseret. Det er derfor smart at få overstået dét trin først, så du har et klart overblik over, hvad du reelt har brug for, når du går i gang med at købe materialer til dit nye organiseringssystem.

Vi har heldigvis samlet de bedste produkter til at hjælpe din organisering! Du kan se dem alle sammen lige her.

Rigtig god organiserings-fornøjelse. You can do it!

 

 

Er det første gang, du er her?

Dejligt at møde dig!

Vi er Organized, og vi elsker at organisere hjem med funktionelle løsninger. Vi har alt til dig, der vil organisere garderobeskabet, have en rattan kurv til tæpper på altanen og meget mere.

Følg os også på sociale medier, hvor vi deler tips og tricks til organisering af forskellige rum i hjemmet.

Eller, find vores overskønne produkter i vores webshop (den er også overskøn, hvis vi selv skal sige det).

 

Gå til Shoppen