Søg efter produkter

close

How to

Organisér garderoben: Hvordan folder man bukser?

Vil du gerne have organiseret garderoben, sådan at du nemt kan finde et lækkert outfit, når du står og vælger tøj? Organisering af tøj handler om mere end bare at finde en plads til tøjet – det handler nemlig også om, hvordan man folder tøjet. 

Hvis du gerne vil lære mere om Organized-metoden, så læs vores andet blogindlæg: Tøjopbevaring i skuffen: træningstøj.

At folde tøj er fundamentet for garderobeorganisering

Du kan næsten forestille dig, hvordan dårligt foldet tøj gør garderoben til en umulig organiseringsopgave. Der skal være styr på byggestenene (tøjfoldningen), inden du begynder at bygge en velorganiseret garderobe.

Vi vil gennemgå tre forskellige måder at folde bukser herunder. Det giver dig nemlig mulighed for at finde den teknik, der virker bedst for dig.

Hvordan folder man bukser? Er der overhovedet en teknik til det?

Ja, selvfølgelig er der teknikker og gode måder at folde bukser på 🙈  Det har nemlig betydning for organiseringen, men også hvordan det føles, når du kigger i garderoben: Det må gerne være et indbydende syn, som var du ude i en tøjforretning, hvor alle de lækre styles skriger dit navn.

Der findes mange forskellige måder at folde bukser på – vores organiseringseksperter bruger tre forskellige foldeteknikker, som giver dig det bedste resultat.

Metode 1: Den æstetiske

Den første måde, som vi skal vende i dette indlæg, er vores organiseringseksperters foretrukne måde at folde bukser på. Vores eksperter har nemlig altid fokus på, at løsningen skal være: funktionel, flot og realistisk. Selv når det kommer til at folde tøj, kan disse tre kriterier imødekommes. Se herunder, hvordan du kan folde dine bukser, sådan at de forbliver pæne og sammenfoldede.

Metode 2: Den hurtige

Den anden måde, som vi vil gennemgå er simpel og umiddelbar. Det er blandt andet den foldeteknik, som anvendes i forbindelse med konmari. 

Denne metode er en foldeteknik, hvor der anvendes tre foldepunkter på bukserne 💁‍♀️

Du kan se, hvordan foldeteknikken, der ofte kaldes konmari foldeteknikken, ser ud her:

Metode 3: Den hængende

Den sidste måde du kan “folde” dine bukser på er til dig, der har masser af skabsplads. Bukserne kommer nemlig på bøjle. På bøjlen foldes buksebenene ind over hinanden, og så kan de hænges direkte på bøjlen og komme i skabet🔥


Hvordan opbevarer man bukser?

Hvilken metode, der er bedst afhænger af, hvordan du opbevarer dine bukser. Hvis du hænger dem på bøjler, så er det åbenlyst metode 3, der er bedst for dig.

Hvis du opbevare bukserne på en hylde, så er metode 1 pænest og holder bedst formen. Hvis du har meget lidt plads, så kan det være en god idé med metode 2.

Opbevarer du dine jeans i en skuffe, så er metode 1 bedst, men metode 2 er også fin til formålet. Hvis du gerne vil have vertikal opbevaring i garderobeskuffen, så er det smart at inddele skuffen med en organizer.

Metode 1 er uden tvivl den metode, som vores organiseringseksperter foretrækker at bruge, da bukserne er nemmere at opbevare på en pæn og holdbar måde 🤩  Metode 2 (det var den, som mange kalder konmari) er også en god løsning, og det går hurtigt med at få foldet bukserne sådan.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan folder man bukser?

Det kan man gøre på flere forskellige måder. Organizeds eksperter vil dog anbefale metode 1 i dette indlæg. Se videoen ovenfor for teknikken.


Hvordan opbevarer man bedst tøj?

Der er forskel på, hvordan tøj har godt af at blive opbevaret.


Når det kommer til bukser, så har tykkelsen noget at sige. Jo tykkere stoffet er, des mindre er sandsynligheden for at de bliver rynkede eller krøllet. De fleste bukserne kan derfor sagtens foldes – jeans kan altid foldes og opbevares i en skuffe eller på en hylde.


Hvis du har et par bukser i tyndt stof, så kan det være en fordel at hænge dem op på en klemmebøjle.