Søg efter produkter

close

How to

Opbevaring af Halloween pynt der ikke er uhyggelig

Efteråret er en skøn sæson: Æblerne modnes, temperaturerne falder, uldsokker findes frem men vigtigst af alt, så er en af de sjoveste og fedeste højtider over os.

UuuUUuuh, det er snart Halloween 💀! Det betyder, at det snart er tid til hyggelig uhygge, at finde sit Halloween pynt frem og trække i den bedste udklædning! Det betyder også, at du nu endnu en gang skal hive kassen med Halloween pynt frem og pakke dem væk, når skeletterne og edderkopperne er blevet luftet for en stund.

Du behøver dog ikke frygte processen længere – det er nemlig ikke meningen at det er opbevaringen, der skal være skræmmende. Det er jo dit Halloween pynt, der skal indgyde skræk og ikke dine opbevaringskasser. Se videoen, hvor vi viser hvordan man kan organisere pynt til højtider, eller læs bare med her👇🏼

 

Sådan organiserer og opbevarer du dit Halloween pynt

Team Organized har hver især gode minder fra Halloween (for nogle af os, hed det dog Allehelgensaften dengang). Vi har hver især brugt mange timer med vores forældre på at finde græskar, lyskæder og lignende frem, og pyntet op i stuen og på værelserne. Halloween er nu engang en fantastisk tid for børn, da hele verden (deres i hvert fald) bliver til en stor legeplads, hvor selv de voksne er med 👏.

Skal Halloween og opbevaring af Halloween pynt også være en leg for dig? Så følg disse gode og simple tips, som Team Organized har samlet – så er det ikke længere din opbevaring af Halloween pynt, der er uhyggelig.

1) Saml det hele efter festlighederne

Inden du går i gang med at organisere din Halloween pynt og pakke det væk, så sørg for, at du har samlet det hele. Selvom det er en sjov historie, så ønsker man ikke at finde edderkopper og skeletter rundt omkring i hjemmet helt ind til jul 🕷.

Når du har samlet al din Halloween pynt, så er du klar til næste trin.

2) Sortér din Halloween pynt

Der er flere gode tips til, hvordan du kan sortere din Halloween pynt. Først og fremmest er det en god idé at gennemgå det hele, og sortere det fra, der er gået i stykker eller ikke længere bliver hængt op. Hvis det kan doneres, så gør endelig det. Hvis ikke, så er det på tide at lade livscyklussen bevæge sig videre for det pynt, der har udtjent sin værnepligt hos dig.

Af det Halloween pynt, som skal pakkes ned kan du sorterer det med to principper i hovedet:

  1. Sortér din Halloween pynt efter, hvor det hænges op eller stilles. Har du eksempelvis en uuuuhyggelig lyskæde, der hænger i busken i forhaven hvert år? Måske står de samme fine græskar i porcelæn altid på reolen i entreen hvert år? Inddel din Halloween pynt efter, hvor det skal bruges. Det gør det også meget nemmere at pakke ud næste år.
  2. Det andet princip, som du kan sorterer din Halloween pynt efter er størrelsen og robusthed. Små, skrøbelige græskar har oftest bedst af at blive opbevaret med lignende frem for den store bombastiske flagermus, der ikke er så rar at ligge under 🦇.

 

3) Vælg den rette opbevaring til din Halloween pynt

Nu er vi kommet til den sjove del! Hvilken opbevaring skal du vælge til din Halloween pynt? Vi har samlet de overvejelser, du kan gøre dig inden, så du er bedst klædt på til at vælge opbevaring.

Vælg opbevaring, der passer til det, der skal opbevares. Det vil sige: Vælg opbevaringskasser, der har plads til indholdet, dine kategorier og der hvor de skal stå. Flagermusen skal helst kunne have begge vinger inde i kassen, så den ikke vingeskudt, og din opbevaringskasse skal helst ikke stikke ud fra reolen, så du altid ender med at gå ind i den.

Sørg desuden for at bevare overblikket ved at vælge gennemsigtig opbevaring. Så er det også nemmere at se, i hvilke kasser det forskellige Halloween pynt er opbevaret 🔎.

Hvis du ikke vil bruge gennemsigtige opbevaringskasser til din Halloween pynt (farverne kan godt være lidt vilde at se på resten af året), så kan du vælge de smarte skuffemoduler fra Molly-serien. De har semitransparente skuffer, så her får du det bedste fra begge verdener! Uanset om du vælger gennemsigtige opbevaringskasser eller ej, så er det en super god idé at sætte labels eller etiketter på dem, så du ved præcist, hvad der gemmer sig i hver kasse.

Det smarte ved Molly skuffemoduler er, at de kan stables og du kan derfor samle alle sæsoner og højtider ét sted. Du kan nemlig bygge et lille skuffemøbel, hvor én skuffe er Halloween pynt, en anden er julepynt, en tredje er påskepynt og så videre.

4) Pak din Halloween pynt godt sammen

Når du pakker din Halloween pynt ned, så er der et par gode råd med på vejen, der hjælper dig med at have en god oplevelse næste år, når det skal pakkes ud igen.

  • Sørg for at al den Halloween pynt, der har batterier i sig ikke bliver pakket ned med batterierne i. Så risikerer du nemlig ikke, at det går til fordi batterierne pludselig lækker 🔋.
  • Brugt makeup, ansigtsmaling og lignende skal ikke pakkes ned – det kan ikke holde sig, og det er derfor ikke sikkert at bruge år efter år.
  • Rul dine lyskæder sammen (brug eventuelt et stykke pap, som de kan rulles sammen om), så de ikke er én stor knude, når du pakker dem ud næste år.
  • Sørg for pynt, der kommer i flere dele eller sæt bliver holdt samlet i poser.

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af at holde orden i dine opbevaringskasser, så tag et billede fra toppen, når du er færdig med at pakke det ned. Så kan du nemlig printe det ud, lægge det i kassen og ved præcis, hvordan det skal ligge næste gang, du skal pakke det ned.

 

5) Labels

Jubii, så kommer vi til en af de sjoveste ting ved organisering. Enhver fellow organizer, der er gået i gang med at sætte labels under en organiseringsfest kender nok den fede følelse det er (måske du endda er gået amok, og har sat labels på ALT som hunden, bananerne og så videre 🙈).

Labels er også en genial måde at holde styr på alle sine ting, og det er prikken over i’et, når det kommer til organisering. Sæt derfor labels på kasserne med Halloween pynt, på den side, der peger ud i rummet. Det er jo fjollet at sætte label på en skjult side.

Er du på udkig efter smarte labels til din Halloween pynt? Så tjek de smarte Cecilie etiketter ud!

6) Stil din opbevaring af Halloween pynt det rigtige sted

Hvor har du din Halloween pynt? Det er jo kasser, som kun er i brug en enkelt gang om året, og de kan derfor med fordel placeres i garagen, i skuret, i bryggerset, kælderen eller depotrummet.

Du har formentligt og mere end blot Halloween pynt – formodentligt påskepynt, julepynt og meget mere (der er jo forskel på, hvor pynteglade vi er – nogle af os pynter jo op til enhver anledning 🥳).

Du kan med fordel samle alt pynt i en zone, så det hele er samlet ét sted. Så kan du sættes labels på, der angiver om det er jul, fastelavn, påske eller noget tredje, der gemmer sig i i hver opbevaringskasse.Et af de principper, som vi arbejder med hos Organized er nemlig, at have de ting vi bruger oftest placeret tilgængelige steder. Dine opbevaringskasser med Halloween pynt optager hurtigt pladsen som sæsongarderoben, rengøringsmidler, elektronik eller lignende.

Føler du dig inspireret?

Kunne du godt tænke dig at få organiseret din Halloween pynt i lækre opbevaringsløsninger? Så gå på opdagelse i vores fantastiske organiseringsunivers.

Besøg shoppen