Søg efter produkter

close

How to

Opbevaring af julekugler, så de pynter igen til næste år

Det behøver ikke blive for vemodigt at pakke julepynten ned – nej tværtimod 😁. Det er tid til at fyre op for julemusikken en sidste gang 🎵. Find playlisten med alle dine yndlingshits frem og på med julesweateren en sidste gang. 

Læs med og bliv inspireret af vores organiseringseksperters gode råd til opbevaring af julekugler.

Trin 1: Find alle dine julekugler

Du har sikkert gået og sørget for at hvert et hjørne derhjemme er blevet “juleficieret”. Det er sjældent, at man har noteret samtlige steder, hvor der er placeret nisser og rensdyr (dog er der måske nogle af os, der elsker lister i så høj grad, så der faktisk eksisterer julepyntsoversigter) 📝.

Start derfor med at samle alle dine julekugler og andet julepynt fra hele hjemmet, og læg dem så i en bunke, så du kan se dem alle ✔️.

Trin 2: Gennemgå julekuglerne og sortér fra

Det kan ikke blive festligt nok! Og dog. Det er nemlig ikke alt julepynt, der er værd at gemme. Er der en nissemand, der har stået lidt for tæt på kalenderlyset og er blevet svitset så skægget er blevet lidt kort i den ene side 🎅? Er nogle af dine julekugler faldet på gulvet, fordi katten dansede lidt for tæt på juletræet 🐈‍⬛? Er der måske noget, som bare ikke bliver sat frem eller hængt på juletræet længere, fordi du ikke bryder dig om det?

Der kan være mange årsager til, at julepynten og herunder julekuglerne ikke længere skal pakkes ned og pakkes op i det årlige ritual. Gennemgå alt dine julekugler og find ud af, hvad du ikke længere skal have 👎 👍. Det der stadig kan bruges kan doneres (til venner, familie, kontoret eller genbrug) og det, der er gået i stykker kan smides ud.

Trin 3: Lav kategorier

Nu kommer vi til kategoriseringen. Hvor mange kategorier du skal lave afhænger af, hvor meget julepynt du har – og hvor forskelligt det er.

Har du en stor samling julekugler, så kan du med fordel sortere dem. Det gør det nemlig nemmere og langt festligere at pynte op med dem igen næste år 🎉. Du kan eksempelvis inddele dem i farver, former og lignende.

TIP: Har du arvestykker eller julepynt med affektionsværdi, så lav en separat kasse til det. Læg hver julekugle i et seperat rum i opbevaringskassen – så er der ingen risiko for, at de bliver klemt eller ridset af andre julekugler 👌.

Trin 4: Tid til opbevaring!

Følelsen af at finde den rette opbevaring er lidt som at lægge den sidste brik i et puslespil – det er bare super tilfredsstillende 🧩.

Nu har du alle dine kategorier foran dig – så er det tid til at overføre dem til din opbevaring. Har du endnu ikke opbevaring til julekugler, nisser og al den anden julepynt? Så besøg Organizeds hjemmeside – det er et sandt paradis, når man skal finde opbevaring 🙌. Se blandt andet vores Eva plastikkasse med låg, som vi bruger i videoen ovenfor 👆.

Læs også vores blogindlæg om opbevaring af påskepynt: “Er du klar til påskens frokoster, pynt og hyggelige traditioner?

Når du vælger opbevaring til julepynt, så kan du med fordel vælge kasser med ruminddeling. Når det gælder opbevaring af julekugler, så er det faktisk også den mest effektive måde at sikre, at de overlever til næste år.

Hvis dine julekugler er lavet af glas, så bør det have rum for sig. Så sørger du nemlig for, at der ikke kommer for meget pres og vægt oven på det.

Trin 5: Labels!

Hvad er bedre end at kunne skrive et til-og-fra-kort og sætte på en gave, som du glæder dig til at lægge under juletræet 🎁? At sætte labels på dine organiserede opbevaringskasser fyldt med julepynt!

Det er vist ingen hemmelighed, at Team Organized er en samling entusiaster, når det gælder opbevaring og organisering. Og labels er bare noget af det bedste vi ved 🤗!

Sidste trin inden du kan lægge låg på julen (og opbevaringskassen) er at påføre den labels. Beskriv hvad der er i kassen, så det er nemt at finde frem igen næste år ✏️. Det er især smart, hvis du har mere end en kasse med julepynt.

Klar til næste år!

Nu har du fået pakket alle julekuglerne væk. Kasserne er klar til næste år, hvor det bliver endnu nemmere og hyggeligere at pynte op til jul – det er nemlig en fryd at finde de smarte opbevaringskasser frem nu! ⭐️

Hvis du følger vores guide, så er der gode chancer for at selv julekuglerne fra oldemor overlever endnu et år.

God organiseringslyst!

Gå til shoppen

Find din opbevaring af julekugler her

Eva er på mange måder opbevaringens mor. Opbevaringskassen er blevet brugt til opbevaring i hjem i mange år - med god grund. Den er praktisk og beskytter dine ting til den dag, hvor du skal bruge dem igen. Brug Cecilie etiketter til at skabe overblik over, hvad kasserne indeholder.

Find din opbevaring af julekugler her

Eva er på mange måder opbevaringens mor. Opbevaringskassen er blevet brugt til opbevaring i hjem i mange år - med god grund. Den er praktisk og beskytter dine ting til den dag, hvor du skal bruge dem igen. Brug Cecilie etiketter til at skabe overblik over, hvad kasserne indeholder.