Grøntsager er lækre – og heldigvis også sunde! Men man får hurtigt lyst til at finde en anden snack, hvis gulerødder og selleri ligger helt slatne på bunden af grøntsagsskuffen. Med disse tips kan du blive en haj til at undgå, at grøntsagerne bliver dårlige før tid. 🙌
Kommer du tit hjem til frosne agurker, en kombi af spirende og grønne kartofler, og rynkede tomater? Så har du nok brug for vores 3 tips, for der er altså ingen grund til at de lækre grøntsager skal gå til spilde – og det kan faktisk være ret nemt at rette op på! 🥦
Vejen til længere levetid og større overblik for de skønne grønne sager går selvfølgelig gennem – plot twist – god organisering! 🙈
Køleskabet er ikke altid det rigtige sted
Køleskabet er godt til mange ting – blandt andet til at holde pålæg, mejeriprodukter og mange andre fantastiske sager friske. Men vidste du, at der faktisk er mange grøntsager, der ikke nødvendigvis skal opbevares i køleskabet?
Løg, hvidløg, kartofler, tomater og avocado er blandt de grøntsager, som kan ændre konsistens og smag, hvis du opbevarer dem i køleskabet i længere tid. Så det kan godt være, holdbarheden forlænges, men den friske smag kan samtidig gå tabt.🥕
De fleste grøntsager tager ikke skade af en kort tur i køleskabet – men hvis du ved, der går et stykke tid før du skal bruge dem, kan du med fordel overveje en anden fast plads til grøntsagerne – gerne, hvis du kan finde et sted, der er varmere end køleskabet, men koldere end stuetemperatur.
På den måde kan du også skabe mere plads i køleskabet til andre madvarer – det er jo win-win! 🥳
Den her kurv hedder Hera og er en lise for øjet - hun er også super praktisk, for du kan selv justere på inddeleren. Grøntsagerne kan nemlig sagtens bo trygt og godt udenfor køleskabet 🥕
Den her kurv hedder Hera og er en lise for øjet - hun er også super praktisk, for du kan selv justere på inddeleren. Grøntsagerne kan nemlig sagtens bo trygt og godt udenfor køleskabet 🥕
Grøntsagsopbevaring i køleskabet og fryseren
Til de grøntsager, der bor i køleskabet, bruger de fleste nok den indbyggede grøntsagsskuffe. Men den kan hurtigt blive ret rodet – og så er det pludselig svært at overskue, hvornår hvad er endt der. Vi har heldigvis et hack til jer – grøntsagsskuffen kan nemlig nemt organiseres med Alberte-kasser! Mål op og vælg de kasser, der passer til dit køleskab. På den måde kan du inddele det store rum, så du undgår kaos. 💁♀️
De helt kolde grøntsager – dem, der kommer fra frost – kan du også bruge vores skønne Alberte-kasser til. Hun tåler nemlig helt ned til -30 graders frost! 😎
Emma- eller Alberte-kasserne er vindere i køleskabet, også når det kommer til grøntsagerne. 🌟
Emma- eller Alberte-kasserne er vindere i køleskabet, også når det kommer til grøntsagerne. 🌟
Lad grøntsagerne ånde
Nu ved vi, hvor i køkkenet grøntsagerne skal bo. Men hvad skal de så bo i? Der er heldigvis flere muligheder:
Til viktualierummet er det smart med åndbare kasser, som kan stables. Her er vi helt vilde med den smarte Hera – Grøntsagskasse, som ovenikøbet har en justerbar inddeler, så du kan skabe to kategorier i hver kasse. Og hun kan selvfølgelig også stables. 💁♀️
De skønne Chloe og Adeline-kasser i træ er også helt fantastiske at bruge til grøntsagsopbevaring – og den åbne front gør, at du nemt kan hapse de grøntsager, du skal bruge.
Til de grøntsager, som skal opbevares i køleskabet, kan det være en god idé at vælge åndbar opbevaring. Ellers kan den kondens, som grøntsagerne løbende skaber, gøre dem slatne før tid.
En opbevaringskasse med en åndbar bund er derfor den rette løsning – og sådan én er Fernanda!
Med den skønne Fernanda kan du slippe for den irriterende plastemballage, grøntsagerne ankommer i. Skyl dem og placer dem i kassen, så er de klar til brug – og de holder endda længere, end hvis du lod dem blive i posen. 🤩
Adeline er en favorit hos os, når det kommer til at holde grøntsagerne friske og tilgængelige 🙌
Adeline er en favorit hos os, når det kommer til at holde grøntsagerne friske og tilgængelige 🙌
Skab zoner for at få overblik
Et organiseringstip, som man ofte kan undervurdere, er at skabe zoner for opbevaring. Zonerne er ikke altid fysisk afgrænsede – det kan f.eks. være en køkkenhylde, der er delt i to afdelinger: én til konserves og én til grøntsager. På den måde giver man tingene en fast plads, som ikke forsvinder, selv hvis lageret skulle slippe op.
Især når du rykker grøntsager ud af den vante grøntsagsskuffe i køleskabet, kan det være en god idé at tænke grundigt over, hvor de skal bo. Dedikér en hylde eller skuffe, eller så meget du nu kan, til grøntsagerne. En Mille fletkurv kan hjælpe på projektet.
Giv det et skud med grøntsagerne, som skal opbevares i køkkenskabet. Her er Stine en ægte champ – hun er nemlig en grøntsagspose, der kan holde styr på kartofler, løg og andet, som måske ville smutte på afveje, hvis man lagde dem frit på en hylde. Du får hende med lynlås og en smart snørelukning.
Poserne giver grøntsagerne lov til at ånde, men beskytter dem samtidig mod lys. Det kan være ret vigtigt med for eksempel kartofler, som bliver grønne, hvis de udsættes for sollys.
Grøntsagsopbevaring kan løses på mange måder - ikke kun med grøntsagsskuffen i køleskabet!
Grøntsagsopbevaring kan løses på mange måder - ikke kun med grøntsagsskuffen i køleskabet!