Søg efter produkter

close

How to

Udnyttelse af loftrum så du får mere plads i hjemmet

Udnyttelse af loftrum lyder måske ikke som den vildeste ting, men det er faktisk nøglen til at få et ekstra rum til hjemmet. Hvis du har et loftrum, så har du nemlig ekstra opbevaringsplads, der kan frigive plads i resten af hjemmet. Udnyttelse af loftrum kan derfor gøre sådan, at små hjem føles større. Hvordan får man låst op for dette ekstra rum? Det er her at udnyttelse af loftrum kommer ind i billedet – der er nemlig meget at hente, hvis man gør det rigtigt.

Vores organiseringseksperter har samlet en guide, der hjælper dig med at maksimere udnyttelse af loftrum samt nydelse af resten af hjemmet. Læs med, og bliv inspireret.

Hvad får man ud af udnyttelse af loftrum?

Inden vi går videre til at hjælpe dig med at organisere og finde loftrum opbevaring, så har vi samlet tre gode grunde til udnyttelse af loftrum.

  • Udnyttelse af loftrum giver mere plads i hjemmet.

Du behøver ikke altid smyge dig igennem gangen, frygte (rode)monsteret under sengen eller undgå at åbne skabslågerne af frygt for en hel lavine, hvis du udnytter den plads, der er på loftet.

  • Udnyttelse af loftrum giver dig mere overblik på loftet.

Måske kender du til tanken: “Åh nej, den ligger jo på loftet … nå, jamen så pyt.” Loftet behøver ikke være et sort hul eller en Bermudatrekant, hvor ting forsvinder. Det kræver blot en smule organiseringskærlighed at få god udnyttelse af loftrum, der hjælper dig med at finde dine ting deroppe.

  • Udnyttelse af loftrum giver dig mere glæde af dine ting.

Når de ting, som du ikke bruger hver dag også har en god fast plads, der er nem at finde og komme til, så får du faktisk mere glæde af dem. Tænk blot på rulleskøjterne – de er langt nemmere at finde frem, når du har lyst til at rulle en tur. Du mister altså ikke lysten til at tage dem på, fordi du først skal bruge en time på at finde dem.

Er du overbevist? Det tænkte vi nok – her kommer gode huskeregler til dig, der gerne vil have organiseret loftrummet.

Hvordan skaber man bedst udnyttelse af loftrum?

Hvert loftrum er forskelligt, så her er et par gode retningslinjer, så du også bliver en sand ekspert i udnyttelse af loftrum.

Loftrum er ofte små, har skrå vægge eller er på anden måde svære at bruge. Hvis du har mulighed for det, så er det helt sikkert værd at få en reol op på loftet, så du bedst muligt kan udnytte den vertikale plads. Det er dog ikke et must, hvis du blot følger disse tips fra vores organisering eksperter.

1. Tip til udnyttelse af loftrum: Sortér ud

Gemmer du ting, som du ikke længere bruger? Er loftet blevet et sted, hvor du opbevarer ting, som du ikke kan tage stilling til? Det sker ofte, når man har et rum, som man ikke er i hver dag.

Gennemgå derfor alle dine ting, så du er sikker på, at du kun gemmer det, du bruger. Du kan lave en bunke til salg og donationer – vi gemmer nemlig ofte ting, fordi vi synes de er for gode til at ryge ud. Der er helt sikkert nogle andre, som vil blive super glade for dine ting, så donér dem til genbrug, sælg dem eller forær det til venner og familie (hvis de altså kan bruge dem).

2. Tip til udnyttelse af loftrum: Vurdér hvad der skal på loftet

Er der nogle ting i dit hjem, som du ikke bruger særlig tit? Det kunne være, at du har lavet en sæsongarderobe, og derfor har skiftevis vintertøj og sommertøj pakket ned. Her kan du med fordel skabe en fast plads til sæsongarderoben på dit loftrum. Der kan jo både være en til entreens overtøj samt garderoben.

Det kan også være, at du har flere dyner og puder til gæster eller skiftende temperaturer. De fylder under sengen eller under skabet, så de kan snildt bo på loftet.

Det kan også være, at du har sportsudstyr (som rulleskøjter), som får en bedre plads på loftet – tænk på, at du skal have de ting, som du bruger oftest inde i hjemmet, og dem du bruger sjældnere kan komme derop.

3. Tip til udnyttelse af loftrum: Find den rette opbevaring

Et loftrum kan være både en kold, støvet og fugtig fornøjelse. Derfor anbefaler vores organiseringseksperter, at du finder den rette opbevaring til det specielle miljø.

Det er en god idé at vælge lufttæt og vandtæt opbevaring. En vandtæt opbevaringskasse sikrer nemlig, at dine ting kan holde til at stå på loftet. Den rette opbevaring er derfor en vigtig del af udnyttelse af loftrum.

Har du tøj eller dyner på dit loftrum kan du også anvende vakuumposer – så fylder det mindre, og det er godt beskyttet!

4. Tip til udnyttelse af loftrum: Brug labels

Prikken over i’et er naturligvis labels. Et loftrum er oftest præget af opmargasinering, og derfor er labels gode til at finde rundt i de store opbevaringskasser.

En fantastisk løsning, som både kan bruges på opbevaringskasser, vakuumposer og meget mere er selvklæbende etiketter. Det er nemlig en smart label holder, hvor du kan sætte et stykke papir i. Du kan selv udfylde papiret, så du ved præcist, hvad der gemmer sig i hver kasse.

 

Føler du dig inspireret til bedre udnyttelse af loftrum derhjemme?

Vores organiseringseskperter har ikke blot samlet disse fire tips til udnyttelse af loftrum – de har også samlet de bedste opbevaringsløsninger til formålet. Find den rette opbevaring i vores organiseringsunivers.

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, så kan du altid ringe eller skrive – vi elsker at tage en sludder om organisering og opbevaringsløsninger.

Loftsrum

Geniale opbevaringsløsninger til loftet