Søg efter produkter

close

How to

10 nemme tips til entre indretning

Entre indretning er noget, der har stor effekt på os. Entreen er det første rum, vi møder, når vi kommer hjem, og det sidste vi siger farvel til, inden vi går hjemmefra. Det er dermed overgangen mellem ude og hjemme, og derfor kan det være rart, at der er helt styr på det. Det er langt nemmere at bevæge sig rundt i det, og det giver os en god følelse både at tage af sted samt at komme hjem.

Entre indretning kan godt kræve, at man tænker kreativt. Entreen er nemlig ofte et lille rum, hvor der ikke er meget plads. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er mange muligheder. Vores organiseringseksperter har fundet hele 10 nemme tips til dig, der gerne vil have styr på din entre indretning – uanset hvor meget plads der er, og hvor mange der bor i hjemmet.

Vi har inddelt entre indretning i tre kategorier, så det er nemt at finde løsninger på lige netop det område, du gerne vil have hjælp til: sko, overtøj og accessories.

Entre skoopbevaring i alle højder

Kender du denne situation: Du træder ind ad døren efter en lang arbejdsdag, og som du tager det første skridt ind i hjemmet, så snubler du over alle skoene, der ligger ud over hele gulvet. Hvis skoene ikke har en god plads, så ender de tit med at ligge i det, der minder om en bæverdæmning. Hvordan giver man skoene en god plads? Her er tre gode løsninger.

Skoopbevaring på væggen

Hvis du er i gang med at vælge ny entre indretning, så kan du med fordel udnytte vægpladsen. Det er især ideelt, hvis du har en lille entre, hvor pladsen er knap. Hvis der hverken er skabs- eller gulvplads, så er et skoskab en ge-ni-al løsning.

Et skoskab skal nemlig blot sættes fast på væggen, og så har du med ét både plads til dine sko samt nøgler og pung. Du kan nemlig bruge toppen af dit skoskab til at have eksempelvis en rund fletkurv stående på, hvor du kan opbevarer dem.

Et skoskab i træ er måske ikke helt nok? Jamen, det kan det hurtigt blive. Det smarte ved et væghængt skoskab er, at du blot kan tilføje ét mere og endnu et, hvis du har brug for mere plads. På den måde kan du tilpasse denne smarte løsning til lige netop dit behov.

Skal det være en skoreol med bænk eller mange hylder?

Hvis du har en entre, hvor der er plads på gulvet, så kan du med fordel vælge en skoreol som skoopbevaring. Hvis du gerne vil udnytte højden, så er en skoreol som Thora et godt valg – hun kan nemlig stables. Det er smart, hvis I er en hel familie, der mangler plads til skoene.

En skoreol med tilhørende hynde er genial, hvis du gerne vil kunne sætte dig, når fodtøjet skal på.

Skoopbevaring til børn

Har du en eller flere små krudtugler derhjemme, hvis skostørrelse ikke altid passer til skoopbevaring? Så kan du faktisk give dem deres helt egen skoreol. En skoreol til børn er nemlig lav og dermed nem for små børn at bruge. Skoene forsvinder heller ikke bag de store voksensko – så det bliver faktisk meget nemmere at finde skoene for børnene med en særskilt skoreol til børn.

Med et sjovt design, så er det faktisk også meget sjovere for dit barn selv at sætte skoene på plads. Så ender de heller ikke som bunker på gulvet, som man falder over.

Vil du have mere inspiration til smart skoopbevaring? Læs vores blogindlæg: “Smart skoopbevaring: Sådan får du overblik over dine sko”

Opbevaring af overtøj i entre

En stor del af entre indretning er, hvor overtøjet skal hænges. God entre indretning giver dig både plads og overblik, så du ikke kommer ud af døren i den tynde blazer, når nattefrosten bider hårdt eller i den varme frakke, når du skal lufte sommerkjolen for første gang. Hvordan får man både plads og overblik over sit overtøj i entre? Her kommer fem tips fra vores eksperter.

Brug en knagerække med hylde

Hvis der er plads på væggen, så kan du med fordel vælge en knagerække til at hænge dit overtøj på. Hvis du gerne vil udnytte pladsen på en ekstra god måde, så vælg knager med hylde. En hylde giver dig nemlig mere plads til opbevaring af alt fra nøgler til huer og handsker.

Et godt fif til dig, der gerne vil have mere overblik: Brug bøjler på din knagerække. Det er nemlig langt nemmere at se, hvilken jakke der hænger hvor, hvis de hænger på bøjler.

Brug individuelle knager

Entre indretning handler jo også meget om at udtrykke sig selv. Det kan være, at du er til en hel væg til overtøj, fordi det er mere din stil. Når man ser på det med organiseringsbriller, så er der faktisk også fordele ved lige netop individuelle knager: Du kan selv bestemme, hvor mange der skal være, hvor langt de skal sidde fra hinanden, samt hvordan hver knop skal se ud.

Du kan endda mixe’n’matche farver og materialer, så det passer perfekt til lige netop dit hjem. Det kan blandt andet være de skønne Harlow knager. Serien har nemlig både træknager og guld knager, der kommer i den samme lækre organiske form. Harlow er dermed perfekt til at lave en hel væg (eller måske blot et område) til overtøj.

Brug en stumtjener

Vi er vilde med stumtjenere, for de kræver super lidt at tage i brug, og så skal du slet ikke bore i dine vægge for at tage dem i brug. De har også noget helt klassiske elegance over sig, så tjek lige den skønne Barbara ud, hvis du mangler ekstra plads i entréen – eller for den sags skyld garderoben!

Vælg matchende bøjler

Hvis du har 15 forskellige bøjler hængende i entreen, så kræver de meget opmærksomhed, og det kan forstyrre overblikket. Frem for at se, hvad der hænger på bøjlerne, så ser man blot bøjlernes forskelligheder.

Det er heldigvis nemt at løse – brug blot ens bøjler, og så skaber du lynhurtigt mere ro for dit øje. På den måde bliver det også nemmere at finde rundt blandt dine jakker, frakker og lignende.

Et godt valg til dig, der gerne vil have matchende bøjler er de smukke Emilie kobberbøjler.

Brug en knagerække til dør

Hvis du bor småt eller måske til leje, så kan det være at der ikke er nogle vægge, der kan bruges til knagerækker. Her er en knagerække til dør en håndsrækning – den skal nemlig blot sættes henover en dørkant, og så efterlader den ingen huller i væggen!

De kommer i mange forskellige størrelser, farver og design – se blot Hazel, Penelope og Rebecca.

Få plads til børneovertøj

Entre indretning handler også om, at få plads til alle – også de mindste. Du kan med fordel finde en sød og fantasifuld knagerække til børn, som hænges i barnets/børnenes højde. Hvis knagerækken bliver sat i en højde, hvor de mindste kan nå den, så hjælper du dem også med at blive mere selvstændige, når overtøjet skal af og på.

Brug et entremøbel til huer, handsker og accessories

Så er vi kommet til den sidste kategori i entre indretning: accessories. Det er jo ofte afhængigt af årstiden, hvilke accessories der er fremme. I de kolde måneder er huer, handsker og halstørklæder fremme, og i de varmere måneder er de solbriller, kasketter og lignende. Der er dog også nogle accessories, der er fremme hele året: tasker. Her er vores eksperters tips til gode løsninger, der får din entre indretning til at spille.

Vores skønne entremøbel, Sia, fås både i en beige og en mørkegrå version, og så kan du vælge mellem en version med og uden hjul. Hun har den fineste hylde til afsætning på toppen, så du også altså kan komme af med nøgler og andre småting!

Giv taskerne en fast plads

Uden at lyde for meget som de fire berømte veninder fra New York, så har håndtasker altså bare en speciel plads i manges hjerter. Derfor er det også en god idé at passe godt på dem, så de ikke ligger på gulvet.

Her kommer en taskeholder ind i billedet. En taskeholder passer nemlig både på en bøjlestang, knag samt på en dør. Der er plads til seks tasker, der får en god og sikker plads – og så er det også nemmere at finde den helt rigtige.

Brug kurve til entreen

Kurve er et hyppigt valg, når det gælder entre indretning. Det er også en god og praktisk løsning, der er perfekt til accessories. Du kan med fordel vælge opbevaringskurv af plastik, så den er nem at rengøre. Den er desuden nem at stable – du skal blot bruge låget (altså låget til opbevaringskurven 😉).

Det er en løsning, der passer godt i entreer hos børnefamilier, da hver kategori eller barn kan få hver deres kurv. Her er det en god idé at sætte de smarte labelklips på, så det er nemt at se, hvad der ligger hvor.

Vil du have mere inspiration til entre indretning?

Vores organiseringseksperter har ikke bare samlet disse 10 skønne tips til entre indretning. De har nemlig også sammensat det lækreste udvalg af entre opbevaring, der passer perfekt til din entre indretning.

Find alt fra nøgleopbevaring til entreskab opbevaring i vores organiseringsunivers.

Produkter

Geniale produkter til entréen