Søg efter produkter

close

How to

Smart skoopbevaring: Sådan får du overblik over dine sko

Smart skoopbevaring er noget, som man måske ikke værdsætter nok. Det er nemlig helt tydeligt at mærke, når din skoopbevaring mangler eller ikke passer til dig.

Måske husker du det fra, da du flyttede hjemmefra første gang, hvor alle skoene var endt med at ligge i et hjørne eller måske stillede du dem sirligt ved siden af hinanden med det resultat, at hele entre gulvet forsvandt i et hav af sneakers, støvler og klipklapper.

Hvorfor skal man så bruge tid på at vælge sin skoopbevaring til hjemmet? Tjo, det er jo netop fordi, at den så passer meget bedre til dig, dine sko og dit hjem. Vi guider dig selvfølgelig i dette indlæg til at vælge den helt rette skoopbevaring til lige netop dig.

Hvordan vælger man skoopbevaring til hjemmet?

Team Organized anbefaler, at du gennemgår et par punkter inden du køber din næste skoopbevaring. Der er et par ting, der skal overvejes, så du er sikker på, at det er det helt rigtige, du vælger 🤔.

Først og fremmest er det en god idé at finde ud af, hvor din skoopbevaring skal være. Har du alle dine sko i entreen? Har du måske festsko, hyggesko og sportssko i garderoben? Står der sko, der er ude af sæson i bryggerset? Der er faktisk en del forskellige steder, hvor skoopbevaring naturligt opstår.

Lad os starte med at finde skoopbevaring til entre 🙋‍♀️.

Smart skoopbevaring i entreen

Entreen er et nøglerum i hjemmet. Det er køkken, soveværelse og badeværelse selvfølgelig også, men entreen har en helt speciel rolle. Når du forlader huset om morgenen, så er det nemlig entreen, der vinker farvel til dig som det sidste rum, som du træder ud af. Når du så vender tilbage efter arbejdsdagen, festen eller gåturen så er det også entreen, der byder dig velkommen 👋.

Entreen må derfor gerne være behagelig, nem at bevæge sig rundt i samt se overskuelig ud. Team Organized er da også helt enige om, at det er som om, at man føler sig bedre klædt på til dagens eventyr, når man bliver sendt godt ud af døren. Det er lidt som, når man træner om morgenen og har ekstra energi. Det samme gælder når man vender hjem, og entreen smiler med sine velorganiserede hylder og sko. Man starter nemlig ikke med at snuble over taskerne og sparke skoene af i frustration. En velorganiseret entre med smart skoopbevaring giver bare mere overskud uanset hvilken side af hoveddøren man kommer fra.

Hvordan finder man så smart skoopbevaring, der hjælper entreen med blive det?

Første trin: Hvor skal skoopbevaringen stå?

Entreer kommer i en række forskellige størrelser, former og farver. Hvor der er plads til et skostativ eller en skokasse er ret fundamentalt for, hvad du skal vælge. Måske har du et indbygget skab, hvor der er plads under bøjlestangen til en lille skoreol? Det kan også være, at du gerne vil have skoopbevaringen under knagerækken, hvor overtøjet hænger.

Når du har fundet den rigtige plads, så mål den 📏. Så kan vi gå videre til at finde den rette løsning.

Andet trin: Hvordan skal din skoopbevaring se ud?

Der findes flere forskellige løsninger, når det gælder smart skoopbevaring. Vores organiseringseksperter har fingeren på pulsen, og de har sørget for at du kan finde alt fra skokasser, støvleholdere, skoreoler og mange andre lækre opbevaringsløsninger i Danmarks bedste organiseringsunivers.

Hvis du gerne vil se hele udvalget af smart skoopbevaring, der er godkendt af vores eksperter, så kan du besøge vores side med skoopbevaring 👈.

Spørgsmålet er derfor – hvilken type opbevaring til sko, som tiltaler dig mest, passer bedst til mængden af sko du har samt passer i målene til området, hvor du skal have sko stående.

Tredje trin: Få plads til det hele

Er entreen ikke stor nok til at du kan have alle skoene stående uanset hvilken opbevaringsløsning, du vælger til skoene? Frygt ej – der er hjælp at hente 🛟!

Man kan nemlig optimere pladsen ved at tilføje skoholdere til skostativet. Skoholdere er nemlig en lille opsats (eller holder), som skoene kan stå på. Det smarte ved en skoholder er, at skoene fylder meget mindre end før – de står nemlig stablet oven på hinanden. Så er der plads til det hele, og du behøver ikke at indstille løbekarrieren fordi, der ikke var plads til dine løbesko 🏃‍♀️. 

Smart skoopbevaring i garderoben

Har du ikke opbevaret sko i garderoben før, så kan det godt være, at det først lyder lidt underligt. Der er dog god grund til at have nogle af sine sko i garderoben 💡. 

Har du en lille entre, så kan det være rart, at det blot er hverdagsskoene, der står derude. Så har du nemlig bedre plads til sko, støvler og lignende, som du hiver på inden du hopper ud af døren.

Skoopbevaring i garderoben kan også være mere ideelt, hvis du har sko med specielle formål. Det kunne eksempelvis være festsko (som ikke bliver luftet helt så ofte som dine sneakers), hyggesko (som ligger sammen med hyggebukserne) og sportssko.

Du kan altså med fordel have dine specielle sko stående i eksempelvis garderoben, så de står sammen med resten af outfittet, som de passer til (festkjolen, hyggebukserne og løbetightsene) og så du nemmere kan finde dem 👠. 

Kunne du godt tænke dig inspiration til at organisere garderoben, så læs vores indlæg: “Tøjopbevaring i skuffen: træningstøj”

Første trin: Hvor skal skoopbevaringen stå?

Det er som i entreen vigtigt først at beslutte, hvor du gerne vil have skoene i garderoben. Er der måske et helt skab, hvor du har hylder til dem, skal de i skuffer eller skal der en skoreol ind på skabets bund? Det kan også være, at du gerne vil udnytte pladsen under sengen til opbevaring af sko – det er jo også en fin måde ikke at optage mere gulvplads 🛌.

Når du har fundet det rette sted, så find målebåndet frem igen 📏. Så kan du nemlig finde den helt rigtige løsning.

Andet trin: Hvordan skal skoopbevaringen se ud?

Skal skoene i skuffer, så er det jo ikke nødvendigt at tænke så meget over, hvordan skoopbevaringen skal se ud, men nærmere hvordan de skal stå i skuffen.

Har du valgt løsningen med en skoreol i garderoben (enten fritstående eller som skoopbevaring i skab), så handler det jo blot om, hvilket design samt størrelse, der passer til dig.

Har du i stedet skoene stående på hylder, så kan anbefaler vores organiseringseksperter at du bruger skoholdere, så det er nemmere at se skoene 👍.

Herunder kan du se en overdådig garderobe, som Team Organized har fået lov til at organisere. Se bare, hvor nemt det er at få overblikket over skoene i den lækre garderobe med de smarte skoholdere.

Tredje trin: Hvordan skal skoene stå?

I garderoben er der ofte specielle sko, som faktisk hører sammen i kategorier. Det er derfor en fordel, at du gennemgår skoene og inddeler dem i kategorier. Lad os tage eksemplet fra før: festsko, hyggesko og sportssko.

Når du så stiller skoene op på skoreolen eller hylderne, så kan de nemlig stå sammen i små grupper – så er de også meget nemmere at finde 👌.

Føler du dig inspireret til at finde smart skoopbevaring?

Hvis du gerne vil påbegynde organiseringsfesten derhjemme med smart skoopbevaring, så finder du et stort udvalg af det i vores shop. Derinde finder du faktisk også resten af din entre opbevaring, resten af din garderobe opbevaring og meget mere.

Besøg Danmarks bedste organiseringsunivers og bliv inspireret til en mere organiseret hverdag.

Besøg shoppen