Søg efter produkter

close

How to

Tips til opbevaring af udklædning, der sætter gang i fantasien

“Kan du gætte, hvem jeg er? Kan du gætte, hvem jeg er?” Sådan lyder det rundt omkring i Danmark hver februar, når fantastiske prinsesser, seje dyr og farverige superhelte fejrer fastelavn. Børn (og voksne) trækker i sjove kostumer inden festen. Men hvad gør man egentligt med udklædningen når festen er slut?

Har du børn, så vil de nok gerne have gang i udklædningstøjet mere end blot én gang om året. Fantasifulde børn kan heldigvis nemt klæde sig ud som deres yndlingsfigurer hele året rundt – specielt, hvis deres udklædningstøj har en god fast plads.

Vores organiseringseksperter har fundet deres bedste tips frem, som er perfekt til dig, der gerne vil skabe mere plads til de mange sjove lege. Når opbevaringen er god, så er det ikke kun nemt at finde udklædningen – det er også nemt at lægge på plads igen. Læs med og bliv inspireret til god opbevaring af udklædning.

Hvor er det bedste sted til opbevaring af udklædning?

Det kommer lidt an på et par få ting: Hvor ofte er udklædningstøjet i brug? Hvor nemt er det for barnet at komme til? Hvor meget udklædningstøj er der? 

Herunder folder vi overvejelserne ud, så du også kan træffe den helt rigtige beslutning, når du vælger opbevaring af udklædning.

Ovevejelse 1: Hvor ofte er udklædningstøjet i brug?

Hvis dit barn springer direkte i dragekostumet eller nærmest lever i pirat vest og med klap for øjet, så er det helt sikkert en fordel, at det er nemt at komme til. Det kan Cecilie fra Team Organized især skrive under på. Til daglig laver hun alle de lækre opslag, som du kender fra vores sociale medier som Instagram, Facebook og Tiktok, der er fyldt med fede tips. Da hun var barn, elskede hun at klæde sig ud, men udklædningstøjet hjemme hos hende boede på loftet – så det var ikke helt så let at forvandle sig til en folkekær bamse eller prinsesse.

Når du finder det sted, hvor du gerne vil have opbevaret udklædningstøjet, så kan du derfor med fordel gøre det nemt for det fantasifulde barn at hoppe i kjolen, kronen og alle de andre kostumer. Så hvis du har et barn som Cecilie, der elsker at hoppe i udklædningstøjet, så sørg for at skabe en god plads til det på børneværelset frem for på loftet. Så skal du nemlig ikke hjælpe med at hente udklædningstøjet ned fra loftet hver gang.

Overvejelse 2: Hvor nemt er det for barnet at komme til?

Tænk også over, om dit barn kan komme til det. Én ting er, at have det på børneværelset, men en anden er, om den lille overhovedet kan nå det. Hvis du har en hel lille spirrevip, så skal det helst være så tæt på gulvet som muligt. Er de lidt større, så kan det sagtens komme længere op i højden.

Tænk derfor over at skabe opbevaring af udklædning i børnehøjde – bogstaveligt talt. Det handler altså om, at sætte det i den højde, som barnet kan nå. Det handler altså om, at knagerækken hænger lavt eller at have opbevaringskasser på gulvet eller i en lav rumdeler.

Overvejelse 3: Hvor meget udklædningstøj er der?

Har dit barn kastet al sin kærlighed over en enkelt figur fra sin yndlingsfilm (måske den vanvittigt populære isdronning)? Eller har de kostumer til hver af bondegårdsdyrene, et helt kongerige og et par superhelte?

Inden du vælger opbevaring af udklædning, så overvej, hvor meget udklædningstøj, der faktisk er. Der skal jo være plads til det hele – og til de næste mange års Fastelavn.

5 gode tips når du vælger opbevaring af udklædning

Nu har du gennemgået de første overvejelser, og du er faktisk klar til at gå videre og vælge opbevaring af udklædning.

Vores organiseringseksperter har i samarbejde med utallige farlige vampyrer, skønne prinser og seje isdronninger (samt forældre) udviklet 5 lækre tips, så du kan finde den helt rette opbevaring af udklædning.

Tip 1: Hæng kostumerne op

Hvis dit barn ikke har så meget udklædningstøj, men til gengæld knuselsker sine tre kostumer, så kan en knagerække eller knager være en god løsning. Kjoler, dragter og kostumer er nemlig ikke kun opbevaret, men hænger også og pynter og spreder glæde.

Hvis du vælger denne løsning, så kan du vurderer om der løbende bliver behov for mere plads – så er individuelle knager nemlig gode. Her kan du løbende tilføje flere, og dermed lade samlingen vokse.

En knagerække til børn er også en genial løsning. På knagerækken kan udklædningstøjet hænge på bøjler, så det er nemt at se de forskellige kostumer. Her er det en fordel at anvende børnebøjler – de passer nemlig perfekt til børnestørrelser.

Tip 2: Put kostumerne i kurve på gulvet

Har du et lille barn eller blot et barn med en gevaldig samling af udklædningstøj? Så er en stor fletkurv perfekt at have det hele samlet på gulvet, så selv de mindste kan være med – også lillebror!

Den smarte kurv til børn er også en sjov del af legen. Det er nemlig den sødeste bjørn, som kan være med i de mange eventyr, som udklædningen kommer fra.

Tip 3: Brug en rumdeler til udklædningstøjet

Hvis dit barn har den største samling af udklædningstøj på hele vejen og måske en lovende skuespillerkarriere foran sig, så kan en hel rumdeler være godt til at rumme de mange kostumer.

Kasser til rumdeler til børn kommer også fra Pixie-serien, der er fyldt med forunderlige dyr, og de bliver hurtigt dit barns bedste opbevaringsvenner. Du kan nemlig få en rumdelerkasse, hvor der er en enhjørning, leopard eller bjørn på – så kan den magiske fe, det liansvingende junglebarn og Guldlok få en opbevaringskasse, der passer perfekt til dem.

Fordele ved at vælge opbevaring af udklædning i rumdelerkasser er, at der er utrolig meget plads – også til forskellige kategorier! Der kan med andre ord være en hel kasse til eventyr, en til bondegårdsdyr og en til superhelte! Det kan også være sko, ansigtsmaling, smykker og accessories eller hvilke andre kategorier, der passer hjemme hos jer.

Hvis du synes at rumdelerkasser er geniale, så kan du finde endnu mere inspiration til, hvordan du kan bruge dem på børneværelset med vores blogindlæg “Kasser til rumdeler til børn – derfor skal du vælge dem”

Tip 4: Brug garderoben til opbevaring af udklædning

Hvis dit barn har fine kjoler eller dragter, som gerne må hænge fremme som en slags ekstra garderobe til leg, så brug et tøjstativ. Så kan de smukke prinsessekjoler nemlig pynte og inspirere, når de hænger derpå. Du kan med fordel bruge en rattan bøjle eller de plyssede børnebøjler, der har den helt rigtige størrelse til kostumerne.

Fordelen ved en hængende bøjlestang er, at udklædningstøjet kommer ned i børnehøjde og udnytter pladsen, der allerede er i garderobeskabet. Den er super nem at tilføje – den skal nemlig blot hænges op som almindelige bøjler – og så har du vupti en hel ekstra bøjlestang, der er perfekt til opbevaring af udklædning.

Tip 5: Find en plads til accessories

Hvad med parykker, kroner, masker og alle de andre accessories, som hører til til udklædningstøjet? Hvordan kan man opbevare det?

Hvis der er mange accessories, så kan det være rart at have et særskilt område til dem. På den måde undgår du nemlig, at parykkerne bliver filtrede, masker går i stykker og at de bliver væk. Der er et vægophæng til børn helt perfekt! Det er et perfekt supplement til opbevaringskassen, rumdelerkasserne og faktisk også i garderoben. Det smarte vægophæng kan nemlig hænges på både døren, væggen og en bøjlestang – der er altså en masse lækre muligheder for at skabe smart opbevaring af udklædning og alle de accessories, der passer til det.

Føler du dig inspireret?

Finde alle de smarte løsninger fra billederne