Søg efter produkter

close

Get Started // Get Organized

Organiser køkkenet: Sådan får du styr på madopbevaring

Sidder du også på arbejdet og drømmer om de lækre pastaretter, du skal hjem og forsøge dig med? Føler du dig sindssygt inspireret af madopbevaring, når du scroller på sociale medier som Pinterest, Instagram og Tiktok? Så forbered dig på et inspirerende blogindlæg, der netop giver ideer til madopbevaring til madører og amatørkokke 🍗

En af vores organiseringseksperter har givet sit køkken et lille ansigtsløft, der i den grad får munden til at løbe i vand 🤤  

Læs med – du bliver garanteret fristet af de mange indbydende syn!

Sådan kan madopbevaring give dig mere plads og glæde

Ja, det er nok ikke bare Team Organized, der falder pladask for et køkken, der står knivskarpt, hvor alle ingredienser står klar til gastronomiske eksperimenter og kulnariske genistreger. Der er nemlig noget helt særligt over, når madopbevaring bare spiller og motiverer os til at give os i kast med nye spændende opskrifter.

Madopbevaring kan uden tvivl give os blod (og lidt savl) på tanden, da det netop er hamrende motiverende. Madopbevaring kan derudover give os mere plads i køkkenet! Når man får opbevaret mad på en pæn og praktisk måde, så undgår man nemlig at emballagen dikterer, hvordan køkkenet skal indrettes.

Få en god start på dagen med en morgenmads beholder

Kender du de der lidt groggy morgener, hvor man halvt i søvne dasker ned i køkkenet, griber havregrynene og sover lidt videre ved spisebordet (det ved vi, at du gør 😝 ). Det er lige netop de morgener, hvor tingene skal stå på deres plads, for ellers kommer man lynhurtigt til at lave en skål grahamsmel med appelsinjuice på (pakkerne føles jo som det samme, når man ikke lige er opmærksom).

Madopbevaring har ikke en magisk effekt på energiniveauet om morgenen … der er en kop kaffe altså bedst ☕️  Til gengæld kan madopbevaring hjælpe dig til altid at få fat i det rigtige – selv i de helt sløve morgentimer.

Vores organiseringsekspert, Sabina, er noget af en early bird, men det ændrer ikke på, at hun også gerne vil have en ordentlig morgenmads beholder. Det har hun løst ved at anvende en lufttæt opbevaringsbøtte fra Luna-serien. Den er nemlig helt perfekt til at holde morgenmadsprodukter friske og sprøde! Du kan finde den smarte beholder til morgenmad og lignende køkkenopbevaring i linksene.

Opbevaring til tørvarer i køkkenskabet

Tører du jævnligt mel op på hylderne i køkkenskabet? De poser, som man køber de fleste tørvarer i, er sjældent særligt tætte, og det ender dermed i noget værre griseri 🐽

Det er ikke lige stilen hos vores organiseringsekspert – hun har derfor anvendt de samme opbevaringsbøtter til opbevaringaf tørvarer som til morgenmadsprodukterne. De fungerer nemlig super godt til diverse tørvarer, da man kan se, hvad der gemmer sig i de gennemsigtige plastbøtter. Det er især når det gælder madopbevaring plast kan være en kæmpe hjælp – så glemmer man nemlig ikke den der polenta, som man købte til ovnbagt hokkaido, fordi man ikke lige ser den.

Der er ligeledes en anden fordel ved at gøre som vores organiseringsekspert. Det kan være, at du allerede selv har oplevet det, eller bare har hørt de kedelige historier fra venner og familie om ubudne gæster i køkkenskabet. Hvis du ikke anvender lufttæt madopbevaring, så kan du nemlig risikere, at der går skadedyr i maden, og at de spreder sig 🪲

Giv plads til speciel madopbevaring

Tænker du på kage i det sekund, du slår øjnene op? Er du måske i stedet en vaskeægte surdejsnørd? Eller måske en mestersylter? Der er mange nicher inden for madlavning, hvor man ender med at kaste sin kærlighed på noget helt bestemt.

Vores organiseringsekspert har eksempelvis en hel station dedikeret til kagebag. Det er nemlig en tradition for hende, at få sine venindes børn på besøg, og så hygger de ellers i timer med kajkager, figurer af fondant og lagkager. Hos Organized er vi også stærkt overbevist om, at der skal være plads til livet, og at opbevaring netop kan hjælpe med det 🙌

Lad os tage et kig på kagebagestationen, hvor der netop er skabt en del plads ved at bruge krydderiglas og en indsats til at skabe et lille krymmelparadis 🌈

Dåseopbevaring gentænkt

Føler du dig ind i mellem som et lille egern 🐿, der har det mest imponerede forråd til vinteren (eller måske bare de dage, hvor du ikke lige føler for at handle ind)? Så kender du helt sikkert dåseskjul! Nej, ikke den der sjove leg, vi alle legede, da vi var børn. Her tænker vi i stedet på, hvordan køkkenskabet kan blive helt uigennemtrængeligt af konservesdåser.

Dåseopbevaring er jo umiddelbart nemt, for man kan bare stable dåserne som i butikkerne. Der er bare den forskel, at i butikkerne stablerne man kun den samme slags oven på hinanden, og derhjemme stabler man en masse forskellige. Det er derfor ikke til at vide, hvad der gemmer sig inderst inde.

Vores organiseringsekspert har gjort op dåseskjul ved at bruge en darling inden for køkkenopbevaring: dåseholderen. Hun har brugt den fine model fra Olivia-serien, hvor dåserne triller frem, så de lige er til at få fat i 🥫 

… hvad med opbevaring af hundefoder?

Ja, selvfølgelig har vi da også tænkt på det! Menneskets bedste ven fortjener i lige så høj grad en ordentlig plads til bøf i gele og knasende laksebidder i skabet 🐶

Hvis du gerne vil hente lidt inspiration til opbevaring af hundefoder til dit eget hjem, så se lige, hvad vores organiseringsekspert fandt på. Hun har nemlig lavet en smart kasse med det hele, som er nem at tage ud af skabet.

Opbevaringsløsningen virker selvfølgelig også til ​​🐱 , så tøv ikke med at få orden i fiskepinde, gourmetdåserne og de små snackposer.

Opbevaring af hundefoder og kattemad kan gøres smart og praktisk med vores Alberte-serie.

Kirsebæret på toppen

Lad os hoppe i slikskabet, hvor alle de hurtige snacks og fristelser opbevares. Slik, chips og lignende kommer nemlig ofte til at ende som et overflødighedshorn, da poserne er lidt svære at opbevare 🍬🍫  Det er heldigvis nemt at lave om på.

Til dig med den søde tand, så overvej mindre opbevaringskasser som Alberte-serien til at samle alle slikposerne på en pæn og overskuelig måde. Ved at stille slikposerne i en lille gennemsigtig plastkasse, så glemmer du aldrig mere en pose lakrids, for du kan altid få øje på den!

Til dig med den salte tand (du ved, hvad vi mener 🤣 ) så er chips nok en af dine svagheder … måske endda med dip til? Hvis du er stor fan af dip, så kender du helt sikkert til forsvundne breve med dipmix. De bliver nemlig hurtigt væk, da de er små og flade. Vores opbevaringsekspert har fundet en genial løsning til chipskonger og dipdronninger: Ella. Det er nemlig en super smart opbevaringskasse, hvor de små breve er nemme at gemme og finde igen!

Smart opbevaring til dybe køkkenskabe

Som du nok har kunne gætte, så er vores organiseringsekspert begunstiget af at have lækre dybe køkkenskabe. Der er et kæmpe potentiale i store opbevaringsområder, men det er desværre ikke altid, at de bliver udnyttet bedst muligt. Det var faktisk en af grundene til, at vores organiseringsekspert gik i gang med denne køkkenorganisering – hun ville gerne vise, hvor nemt og lækkert det kan gøres.

Er du selv så heldig at have dybe skabe, men ved du ikke, hvad du skal gøre med dem? Er det lidt som om, at den inderste del altid bare bliver en kirkegård af glemt og gemt mad (eller det der er værre)? Så sæt noget tid af til at organisere det. Her mener vi ikke: Ryd bare lige op i skabet, for det er jo ikke det, der er udfordringen. Folk med dybe skabe er i stedet ofte udfordret af, at de ikke har et system, der passer til skabene.

Vi anbefaler altid at anvende Organized-metoden, når du gerne vil have mere styr på hjemmet og skabe bedre systemer. Når systemet først er etableret så handler det om at vedligeholde med oprydning – men organisering kommer altså først 🤓 .

Organized-metoden i køkkenet

1

Trin 1: Tag alt ud af skabene

Simpelthen. Få det hele ud, så du kan komme i bund og starte på en frisk. Når du har tømt hele skabet eller skuffen, kan du samtidigt gøre det helt rent.

2

Trin 2: Declutter

Smid det ud, du ikke bruger og det, der er blevet for gammelt. Det er nemmere at få plads til dine ting, når du ikke fylder skabene med gammel mad, du aldrig kommer til at bruge.

3

Trin 3: Kategoriser

Inddel alle tingene du har taget frem. Det kunne eksempelvis være: morgenmad, tørvarer, konserves, olier, hundefoder, bageartikler og snacks.

4

Trin 4: Find den rette opbevaring

Her anbefaler vores organiseringsekspert opbevaringskasser fra Alberte-serien, da de er dybe og nemme at trække ud af skabet. Du kan derfor nemt komme til de inderste ting selv i de dybeste skabe.

5

Trin 5: Labels

Labels, labels, labels! Det er simpelthen noget af bedste at gøre, når du organiserer. Selvom du anvender klar plast, så er det stadig godt at sætte en labelklips på. Det er nemlig ikke altid lige til at se forskel på samtlige tørvarer.

6

Trin 6: Gentag

Hvis du gentager processen cirka hver tredje måned, så er du altid sikker på, at du udnytter pladsen bedst muligt og ikke spilder den på gammel og glemt mad. Processen bliver kun nemmere og sjovere med tiden.

Føler du dig inspireret?

Find den rette opbevaring i vores shop

Vi har fyldt vores webshop med lækker og praktisk opbevaring, så du kan få styr på din madopbevaring derhjemme.

Gå på opdagelse i vores univers og lad dig inspirere til en mere organiseret hverdag.

Besøg shoppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man tørvarer?

Brug opbevaringsbøtter af klar plast eller glas til dine tørvarer. Det vigtigste er blot, at de er lufttætte, så maden holder sig frisk og fri for ubudne gæster (skadedyr).


Husk desuden at sætte labels på alt fra opbevaring til mel til røde linser – så kommer du aldrig til at forveksle tingene.


Hvordan opbevarer man mad?

Det afhænger meget af typen af mad. Tjek altid emballagen, hvor der står, hvordan det skal opbevares.


Der er forskellige måder at løse madopbevaring. Hos Organized anbefaler vi, at maden kommer i lufttætte beholdere (dog ikke friske råvarer som grønt og lignende). Sæt et lille klistermærke på undersiden af låget med sidste anvendelsesdato på.


Hvordan opbevarer man morgenmad?

Brug de praktiske opbevaringsbøtter fra Luna-serien. De er perfekte som morgenmads beholder.


Hvor kan man købe madopbevaring?

Det kan man hos Organized! Vi er specialister i opbevaring og organisering, og du finder udelukkende opbevaringsløsninger hos os, der godkendt af vores eksperter.


Hvor kan man købe opbevaringskasser?

Det kan man hos Organized. Vi har alt til madopbevaring, køkken opbevaring og faktisk resten huset. Besøg vores shop og bliv inspireret.